Esteu aquí: Inici NOTÍCIES El brasiler Walace Henri Miranda guanya la Lleida Down Town Internacional 2017

El brasiler Walace Henri Miranda guanya la Lleida Down Town Internacional 2017

La prova de mountain bike extrem aplega un centenar de participants que fan el descens des del Castell del Rei fins al Montepio.

10-10-2017

Walace Henri Miranda, del Fox-Choayong Dopamina, ha estat el guanyador absolut de la desena edició de la Lleida Down Town Internacional, la prova de mountain bike extrem, que s’ha disputat aquest matí pels carrers del Centre Històric de la ciutat, en ser el participant que ha invertit menys temps a fer el descens, des del Castell del Rei fins al Montepio de l’avinguda de Blondel, i superar els diferents entrebancs disposats pel camí.

Després de Miranda, que ha estat el més ràpid dels 90 participants que s’han inscrit en la prova, han quedat classificats per aquest ordre: Pol Romero, del The Bike Village, i David Acedo, del CC BTT de Premià de Dalt. Jordi Simó, del Club Ciclista Terres de Lleida ha estat el primer lleidatà classificat, en entrar en quart lloc.

La resta del quadre de campions de la Lleida Down Town Internacional ha estat el següent: Héctor Luna, del Huesca Bike (infantils); Aina González, de l’OM Bicis, (fèmines infantils); Edgar Peyra, del Premia de Dalt CC (cadets); Eduard Simó, del Club Ciclista Terres de Lleida (juniors); Jordi Simó, Club Ciclista Terres de Lleida (Sub 23); Michel Matthieu, del Crazy Wood (màsters 30); Ignacio Vallina del Multibike Lleida (màsters 40); Rosi Martínez, del Condado Bike (fèmines absolutes) i Manuel Olmo, del Vila Bike,(tàndems).

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra; el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol; el representant territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Segura; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca; i el president de la Penya Ciclista Colomina, Pep Roca, han fet el lliurament de guardons als primers classificats d’una prova que ha estat seguida per un nombrós públic, que ha seguit amb expectació la prova des de dalt del Turó de la Seu fins a la confluència del carrer Major i l’avinguda Blondel amb Cavallers.

La Lleida Down Town és una competició, inclosa en el calendari internacional de descensos urbans de la Unió Internacional de Ciclisme des de l’any 2012, situa Lleida com un referent internacional del mountain bike més extrem, juntament amb ciutats com Lisboa, Sao Pablo, Valparaíso i París, ciutats líders en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments.

Els participants han hagut de superar un circuit urbà d’uns dos quilòmetres, que ha tingut el punt de sortida al Castell del Rei, ha passat pel baluard de la Reina, abans de travessar la plaça de la Sardana, les muralles, el Canyeret, les escales dels Jutjats, el carrer Companyia i el carrer Cavallers, per on s’ha baixat a tota velocitat, superant diferents obstacles, com el de passar per l’interior de la caixa d’un camió, per arribar a l’avinguda Blondel, on s’ha situat la línia d’arribada.

Amb aquest recorregut els organitzadors han volgut dissenyar un circuit replet d’obstacles per cercar l’espectacularitat com salts, mòduls de fusta o escales, entre altres. La modalitat urbana de mountain bike presenta com a al·licient la transformació dels carrers més emblemàtics de la ciutat creant un circuit urbà de bicicleta tot terreny.

La Penya Ciclista Colomina ha estat la principal entitat impulsora de la competició, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Lleida.

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 970 700 614