Esteu aquí: Inici NOTÍCIES El campió olímpic, Saúl Craviotto, puja al lloc més alt del podi en les proves de K-4 500 i K-2 200 i engrandeix el seu palmarès en el torneig.

El campió olímpic, Saúl Craviotto, puja al lloc més alt del podi en les proves de K-4 500 i K-2 200 i engrandeix el seu palmarès en el torneig.

Aconsegueix dues medalles d'or al Campionat d'Europa de piragüisme a Belgrad.

11-06-2018

Saúl Craviotto va aconseguir dos ors en la jornada de clausura del Campionat d'Europa de piragüisme, que van concloure ahir a Belgrad. El palista català, "gijonés" d'adopció,  va pujar al lloc més alt del podi en el K-4 500 metres, al costat de Marcus Cooper, Rodrigo Germade i Cristian Toro. El gallec també va ser el seu company en la regata de K-2 200 metres en la qual també va guanyar el doble campió olímpic en Riu.

En la primera de les dues proves citades, el quartet espanyol va doblegar per escàs marge al seu principal rival per la diferència de 14 mil·lèsimes i menys de 9 centímetres a la finalització del recorregut de mig quilòmetre, en una intensa cursa entre ambdues embarcacions amb un final apoteòsic dels hispans.

El caiac espanyol, amb un crono d'1 minut, 18 segons i 559 centenes, va realitzar molt bé l'estratègia durant el traçat definit pel seu tècnic,  Miguel García, la qual cosa els va valer per sorprendre a l'equip germà, dominador en els últims anys.

Els piragüistes de tots dos equips es van mantenir en les seves respectives embarcacions a l'espera de conèixer les posicions oficials, si bé la classificació provisional va donar primer a Alemanya. El resultat definitiu el van rebre en el moment de desembarcar, la qual cosa va suposar una gran alegria.

Així mateix, Craviotto, amb Toro, els dos campions olímpics de K-2 200 metres, van sumar també el títol europeu en aquesta prova, en la qual els velocistes espanyols es van mostrar intractables, especialment en la segona part de la regata. Els dos palistes van aconseguir un temps de 31.250 i van superar per 138 mil·lèsimes als locals Marko Novakovic i Nebojsa Grujic, que van ser bronze al mundial del 2017.

«Estem molt contents»

Craviotto va comentar al final de la jornada de clausura d'aquests continentals que «estem molt contents i sap a glòria. Millor impossible, venir a aquest campionat i aconseguir dos ors, sobretot el K-4, que era la nostra prioritat en la distància olímpica». I com a reflexió va afegir que «ara cal analitzar una altra vegada les coses que hem fet bé, les coses dolentes que també va haver-hi com quatre detalls que podem millorar» per arribar a la conclusió que «hem de seguir lluitant amb els peus a terra». El palista de Lleida suma així en K-2 200 metres dos ors olímpics, tres mundials i tres europeus, per acumular un total de 17 medalles en grans competicions.

El tercer or d'ahir per a Espanya, que va totalitzar set metalls en aquests Europeus, va ser a càrrec de Carlos Garrot en K-1 200 metres. Va aguantar al lituà Seja i al serbi Dragosavljevic, gran favorit.

Finalment, Walz i Germade es van fer amb una bona medalla de plata en K-2 500.

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614