Esteu aquí: Inici NOTÍCIES El XIXè Campionat d’Espanya Cadet Masculí de Clubs de Bàsquet ja té el calendari de partits

El XIXè Campionat d’Espanya Cadet Masculí de Clubs de Bàsquet ja té el calendari de partits

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb el president de la Representació Territorial de la Federació de Bàsquet a Lleida, Ferran, Aril, ha presidit aquesta tarda el sorteig que ha determinat els emparellaments dels millors 32 equips cadet de l’estat que competiran a Lleida del 21 al 27 de maig.

10-05-2017

El Campionat d’Espanya Cadet Masculí de Clubs de Bàsquet ja té el calendari de partits. Aquesta tarda s’ha fet a la Paeria el sorteig que ha definit els emparellaments entre els 32 millors equips cadets de l’Estat que competiran a Lleida del 21 al 27 de maig, en diferents equipaments municipals i al Sícoris Club. El paer en cap, Àngel Ros, amb el president de la Representació territorial de Lleida de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril, ha presidit el sorteig amb un jugador i una jugadora del Lleida CB i del Força Lleida que han estat els responsables d’extreure les boles dels equips.

Els quatre equips que són els caps de sèrie i que encapçalen els grups A, B, C, D són Real Madrid, Gran Canaria, FC Barcelona Lassa i Canterbury. Aquests grups classifiquen tres equips per als vuitens de final ja que són els que han quedat en la posició de l’1 al 16 en la lliga regular. Els grups E, F, G, H emparellen els equips que han quedat en la posició del 16 al 32 i, en aquest cas, només classifiquen un equip per als vuitens de final.

L’Ajuntament de Lleida ha signat un conveni de col·laboració amb la FCB per organitzar la fase final del campionat. Hi prendran part 32 equips en representació de les seves comunitats autonòmiques, amb uns 750 jugadors (de 15 i 16 anys), tècnics i àrbitres. Es preveu aplegar més de 3.000 persones, entre els equips, familiars i aficionats a aquest esport. El campionat es desenvoluparà en 4 pavellons de la ciutat: els municipals Barris Nord, Agnès Gregori i Pardinyes, i el del Sícoris Club, entitat que també s’hi ha implicat.

La Paeria aportarà en l’organització un màxim de 25.000 euros, que revertiran en beneficis socials i econòmics, com amb plena ocupació hotelera i del sector de la restauració, així com en el foment de l’esport i dels valors associats a la pràctica esportiva.

Al sorteig també han assistit els regidors de la Paeria Rosa Mari Salmerón i José Luis Osorio, així com els representants de diferents clubs de bàsquet de la ciutat.

L’organització d’aquest esdeveniment s’emmarca dins el programa Lleida Esport&Emotion, un projecte que porta a terme Turisme de Lleida que pretén diversificar el segment de clients i que ha permès posicionar la ciutat com a seu d’esdeveniments esportius tant de caràcter nacional com internacional. Lleida ha acollit els darrers anys la celebració d’una àmplia varietat d’esdeveniments esportius. Recentment, s’ha conegut que Lleida serà una de les seus del Mundial Femení d'Handbol l’any 2021. S’ha de recordar que, entre altres, la ciutat ha estat l’escenari on han tingut lloc la Futsal, el Màsters de Tennis, la Volta Ciclista a Espanya i a Catalunya, la Davis Cup, la Copa Federació o la Copa del Rei d’Hoquei.

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Rambla Ferran 13, 4a planta
Tel. 973 700 607