Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Els participants d’Esportmania fan busseig a les piscines municipals

Els participants d’Esportmania fan busseig a les piscines municipals

L’alcalde accidental, Rafael Peris, ha destacat que els nens i les nenes que participen en aquestes estades de la Paeria tenen l’oportunitat de practicar diverses disciplines esportives. Més de 3.000 infants i adolescents de la ciutat gaudeixen les estades de Viu l’Estiu a Lleida.

03-08-2018

Hermínia Sirvent

Hermínia Sirvent

Les piscines de Pardinyes han acollit aquest matí l’activitat de busseig en el marc d’Esportmania. Els nens i les nenes, de 10 a 14 anys, que hi participen han gaudit de l’experiència que fa tres anys que s'inclou a les estades municipals, primer dins l’activitat “Avui ens visita” i ara com activitat integrada al programa. L’alcalde accidental Rafael Peris ha destacat que més de 3.000 infants i adolescents de la ciutat prenen part dels diferents torns de les estades “Viu l’Estiu a Lleida” que organitza la Paeria, amb Estiu de Petits, Estiu de Jocs i Esportmania.

Peris ha apuntat que fa 38 anys que es fa Esportmania, fet que demostra l’èxit de la proposta. El programa ofereix diverses disciplines esportives, com la iniciació al busseig, que és una de les activitats noves d’enguany, donat que s’havia ofert en un altre format i la bona acceptació ha fet que s’incorporés com a taller obert al conjunt de participants.

El busseig amb ampolla es fa amb el Club Arquàtic. El seu director esportiu i instructor, Quim Abadia, ha indicat que es prepara els nois i les noies i se’ls explica l’origen i el desenvolupament dels aparells, la tècnica, la manera de comunicar-se sota l’aigua, etc. D’aquesta manera, viuen la sensació de respirar i moure’s sota l’aigua d’una manera diferent, “amb llibertat ingràvida”, ha dit. La immersió es fa de manera controlada amb els monitors, en grups. El busseig es pot fer a partir dels 8 anys i aquest estiu es fa a les estades de Pardinyes, Cappont, Gardeny i Bordeta.

El programa “Esportmania” activitats esportives, aquàtiques i de lleure en els diferents barris de la ciutat, s’adrecen a nens i nenes entre 4 i 14 anys i ofereixen propostes variades com jocs, sortides, gimnàstica rítmica, bàsquet o busseig. També es fan cursets de natació de 3 a 8 anys (grups per separat de 3 a 5 anys i de 6 a 8 anys). Enguany repeteix l’activitat “Avui ens visita...”, en què els/les esportistes i entitats més reconeguts/des de la ciutat visitaran les diferents estades esportives i participaran de les activitats que es realitzin a cada lloc vinculades a les especialitats esportives de cada esportista convidat/da. Més informació Esportmania

 

Servei d'Esports de la Paeria

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614