Esteu aquí: Inici NOTÍCIES L’alcalde Àngel Ros diu que Lleida es consolida com una ciutat organitzadora de campionats esportius de nivell nacional i internacional

L’alcalde Àngel Ros diu que Lleida es consolida com una ciutat organitzadora de campionats esportius de nivell nacional i internacional

El paer en cap assenyala la repercussió social i econòmica d’aquests esdeveniments, a més dels esportius, durant la presentació del Campionat d’Europa de Grups Show i Precisió de Patinatge Artístic. Els 1.400 esportistes acreditats i els seus acompanyants ompliran al 100% el nombre de places hoteleres del 26 al 28 d’abril.

24-04-2018

L’alcalde Àngel Ros ha manifestat que “Lleida comença a consolidar-se com una ciutat organitzadora de campionats esportius de nivell nacional i internacional”, durant la presentació del Campionat d’Europa de Grups Show i Precisió de Patinatge Artístic, que se celebrarà del 26 al 28 d’abril al Pavelló Municipal Barris Nord.

El paer en cap ha assenyalat l’impacte econòmic i social, a més de l’esportiu, en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments. “Els 1.100 participants, joves a partir de 12 anys, i els acreditats per la competició, un total de 1.400, arrosseguen un tipus de seguidors bàsicament familiar, fa que el sector hoteler de la ciutat arribi al 100% de la seva ocupació”.

Ros ha agraït a la Federació de Patinatge i als clubs de Lleida l’aposta per la ciutat, a l’hora de celebrar les seves màximes competicions i ha manifestat que des de l’Ajuntament se seguirà apostant per acollir competicions esportives de primer nivell. 

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, també ha agraït a la federació de patinatge i als clubs la confiança dipositada en l’equip de govern municipal en la ciutat i en els seus equipaments.

Parra ha recordat que no és la primera vegada que es dóna aquesta col·laboració i s’ha congratulat que plegats hagin pogut fer possible el desig d’organitzar el Campionat d’Europa de Grups Show i Precisió de Patinatge Artístic, tal com havien parlat en anteriors ocasions. “Un espectable meravellós i genial, que deixa la gent bocabadada”, ha dit.

El delegat de la Federació Catalana de Patinatge a Lleida, Toni Guiu, ha explicat que durant el pròxim cap de setmana 82 equips competiran representant 10 països, en 7 modalitats diferents. Espanya estarà representada per una dotzena de clubs, 11 dels quals són catalans.

Guiu també ha assenyalat la repercussió que té l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments en la promoció de l’esport. Des de la celebració a Lleida el 2016 de la Copa de Nacions, s’han doblat el nombre de clubs al territori lleidatà.

L’organització del Campionat d’Europa a Lleida serà un immillorable escenari per un hipotètic Mundial, segons ha explicat Toni Guiu. A partir del qual es podran començar a valorar una mena de requeriments esportius, econòmics i institucionals, que requereix fer aquest salt endavant. “Un mundial acull 4.000 participants, però obliga a disposar durant 15 dies d’unes infraestructures esportives, un pressupost i altres aspectes que caldrà valorar”, segons ha dit el delegat federatiu, què malgrat tot no descarta ni es tanca a res.

També han estat presents en la presentació de l'europeu el delegat a Lleida de la Federació Catalana de Patinatge Artístic, Josep Prat, i el responsable del comitè tècnic organitzador del Campionat d'Europa, Bienve Pardell.


Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614