Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La 4a Cursa SED se solidaritza amb els infants i joves de Tanzània

La 4a Cursa SED se solidaritza amb els infants i joves de Tanzània

Aquesta cita esportiva està organitzada per l’ONG SED Lleida (Solidaritat, Educació, Desenvolupament) del Col·legi dels Maristes i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida. La cursa 100% solidària preveu uns 1.100 corredors i destinarà la recaptació de les inscripcions a la compra de material perquè infants i joves puguin gaudir del lleure i el joc.

13-03-2018

Ajuntament de Lleida

Ajuntament de Lleida

La tinent d’alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha participat en la presentació la 4a edició de la Cursa SED que es celebrarà aquest diumenge, 18 de març, a partir de les 10 h. Aquesta cita esportiva està impulsada per l’ONG SED Lleida (Solidaritat, Educació, Desenvolupament), vinculada al col·legi Maristes Montserrat, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida. L’objectiu d’aquesta edició és la defensa del dret a l’oci, al lleure i a la cultura dels infants i joves de Tanzània. Montse Parra ha destacat que “és una cursa solidària, familiar i divertida que ens convida a caminar i a córrer en família, de manera entretinguda i, a més, per una causa solidària”.

A l’acte de presentació, hi han assistit els membres de l’ONG SED, Mercè Pérez i Rosa Ángela Zarco, que han detallat les característiques de la cursa i el projecte, així com el representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Lleida, Joan Segura, qui ha remarcat l’activitat esportiva, l’acció solidària i la transmissió de valors que hi van associats a les noves generacions.

La cursa comptarà amb 120 voluntaris i més de 50 empreses col·laboradores, recorrerà els carrers de Lleida i tindrà dos itineraris amb sortida i arribada al pati del col·legi Maristes: un de 5 km per a aquells que hi participin corrent i l’altre de 3,5 km per als qui optin per fer-lo caminant. Una de les novetats d’enguany és que tots els infants, nens i joves que corrin els cinc quilòmetres rebran una medalla per potenciar la pràctica de l’esport. Hi haurà una foto personalitzada a l’arribada a la meta i s’incorporarà el xip al dorsal. Es preveu una participació d’uns 1.100 corredors.

L’organització tornarà a amagar ous de la “Gallina Manya” al llarg de l’itinerari perquè les famílies els trobin, fent l’activitat més lúdica. En acabar, es descobrirà què hi ha a l’interior dels ous –que es podrà bescanviar per regals-.

Els participants gaudiran també de diversos serveis, com classes de zumba, avituallament a mitja cursa, guarda-roba, sortejos, una bossa per als corredors amb un lot de productes variats, i a l’arribada, una xocolatada popular, entre d’altres.

Des de la seva fundació, l’ONG SED sempre ha estat al costat dels nens i les nenes d’arreu del món, promovent la defensa dels drets que els són propis com a persona i de la justícia social. Enguany, el projecte amb el qual col·labora té a veure amb els drets al joc, al lleure i a la cultura dels infants i els joves de Tanzània i que constitueix un estímul per al desenvolupament afectiu, físic, intel·lectual i social de la infantesa i l’adolescència. A més, és un factor d’equilibri, autorealització i prevenció.

El projecte que impulsa SED aquesta edició va adreçat a Tanzània, especialment a Mwanza, on hi ha una escola on els joves adolescents tenen clubs adreçats al lleure. No obstant, fins al moment es treballa amb mancances significatives de material. La recaptació de la cursa es destinarà a la compra d’eines que facilitin l’exercici i la participació de nens i nenes en activitats culturals, com guitarres o pilotes, perquè puguin gaudir del lleure i el joc. La iniciativa també està adreçada al poble de Masonga on hi ha un col·lectiu de nens amb dificultats.

Les inscripcions a la cursa es poden fer al lloc web www.cursased.cat o presencialment al col·legi Els Maristes de 08.30 a 19 h, amb preus que oscil·len entre els 10€ i els 12€. La inscripció està oberta fins al divendres 16 de març. Per a aquelles persones que no tinguin l’oportunitat d’assistir a la cursa podran adquirir el dorsal solidari amb una aportació econòmica voluntària.

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614