Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La Cursa Solidària SED dels Maristes aplega un miler de participants pels carrers de Lleida

La Cursa Solidària SED dels Maristes aplega un miler de participants pels carrers de Lleida

Bashir Butt i Olívia Bellaubí s’imposen en la prova reina de 5 km

20-03-2017

Lleida ha tornat a viure aquest matí un altre episodi de solidaritat amb la Cursa SED. Els carrers de la ciutat han tornat a esdevenir una festa esportiva amb la celebració de la tercera edició d’aquesta carrera. La cita, organitzada per l’ONG dels Maristes Solidaritat, Educació i Desenvolupament (SED), a través del seu Grup Local Lleida, amb el suport l’Ajuntament de Lleida, ha aplegat un miler de participants entre les seves dues distàncies: els 5 km, que han tingut com a guanyadors Bashir Butt i Olívia Bellaubí, ambdós de l’equip Esports Truga, de Cervera, i els 3,5 km.

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, a més de participar activament en la carrera, ha estat l’encarregada de lliurar els trofeus de campions al finalitzar la cursa, conjuntament amb el delegat territorial d’Esports, Joan Segura, i un representant de l’espònsor principal.

Bashir Butt (Esports Truga) ha estat el més ràpid en homes, amb un temps de 15’15”, seguit de Roger Estradé (JA Arbeca), amb 15’25”, i d’Ahmed Hfairi (Esports Truga), 15’37”.

En dones, la més ràpida ha estat la cerverina Olívia Bellaubí, també d’Esports Truga, amb 20’30”, pel davant de la independent Angelica Damoc, amb 20’49”, i de Marina Paredes (Sícoris Club), tercera amb 20’50”.

El pati del Col·legi Maristes Montserrat ha estat el centre d’operacions de la jornada i el lloc on s’han instal·lat els principals serveix d’avituallament, guarda-roba, vestidors i dutxes. També hi ha hagut animació per part de diferents grups, classes de zumba, sortejos i batucades.

La cursa s’emmarca dins el projecte de reinserció social de menors adolescents ex soldats de la ciutat de Berbérati a la República Centreafricana, al qual es destinen tots els beneficis obtinguts de les inscripcions. La jornada ha comptat amb el suport de 120 voluntaris i més de 50 empreses col·laboradores, i tenia com a objectiu sensibilitzar els veïns amb aquesta causa solidària i aconseguir recursos per a les entitats que treballen a Berbérati, per tal que els infants gaudeixin de drets i oportunitats i es puguin reincorporar a la societat.

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Rambla Ferran 13, 4a planta
Tel. 973 700 607