Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Les etapes de Lleida determinaran el pòdium final de la Vuelta a España

Les etapes de Lleida determinaran el pòdium final de la Vuelta a España

La ronda arribarà a la ciutat el 13 de setembre, procedent d’Ejea de los Caballeros, i partirà l’endemà cap a Andorra, on els ciclistes trobaran el darrer escull muntanyós abans del passeig final per Madrid. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, assenyala la importància de les etapes lleidatanes en el recorregut de la Volta i recorda la tradició ciclista de la ciutat.

17-01-2018

Les etapes de Lleida de la Vuelta a España es presenten a priori com a determinants per decidir el podi final de guanyadors de la ronda ciclista, ja que en estar situades al final de la cursa (la 18a i 19a etapes d’un total de 21, prèvies al darrer assalt muntanyós a Andorra) tenen encara un mes gran al·licient esportiu.

Així ho ha destacat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, després que els organitzadors de la Volta hagin presentat aquest matí a Estepona el recorregut de la cursa, que arrencarà el 25 d’agost a Màlaga i finalitzarà el 16 de setembre a Madrid, després de disputar-se 21 etapes.

La Vuelta arribarà a Lleida el 13 de setembre, procedent d’Ejea de los Caballeros, i partirà l’endemà cap a Andorra, on l’organització ha preparat un espectacular recorregut muntanyós pel dia següent, amb sis ports en només 105 km, abans de la jornada de tràmit i el recorregut triomfal pels guanyadors a Madrid. L’etapa amb sortida des de Lleida finalitzarà al parc Naturlàndia, amb l’ascensió al coll de La Rabassa (2.015 m.). El trasllat d’Andorra fins a Madrid serà neutralitzat i els ciclistes és molt probable que el facin en AVE des de l’estació Lleida Pirineus.

L’alcalde Àngel Ros, a més d’assenyalar la importància de les etapes lleidatanes en el recorregut de la Volta, també ha posat èmfasi en la tradició ciclista de la ciutat, que segueix apostant per la Volta a Lleida, també de caràcter internacional, però enfocada a joves promeses d’aquest esport. Tall de veu A. Ros.

A més de l’etapa d’Andorra, on els ciclistes hauran de pujar els colls de la Comella, Beixalis, ambdós en dues ocasions, Ordino i la Gallina, la Vuelta a España tindrà nou etapes amb final en ports de muntanya i 40,7 km de contrarellotge.

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614