Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Lleida es torna a mullar per l’Esclerosi Múltiple

Lleida es torna a mullar per l’Esclerosi Múltiple

L’Ajuntament de Lleida dóna suport al Mulla’t destinant, com cada any, la recaptació del diumenge 9 de juliol de totes les piscines municipals.

30-06-2017

El Mulla’t 2017 arriba a la 24a edició amb la participació de més d’un centenar de piscines de tota la província de Lleida el diumenge 9 de juliol. El paer en cap, Àngel Ros, juntament amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la vicepresidenta de la Fundació d’Esclerosi Múltiple (FEM) i presidenta de Esclerosis Múltiple España (EME), Conxita Tarruella, han presentat aquest dijous aquest esdeveniment, un dels més solidaris i importants que es fan a Catalunya i, també, a Espanya. A la presentació també ha assistit la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, i la diputada Rosa M. Mora.

L’acte central del Mulla’t 2017 de la demarcació de Lleida es farà aquesta edició a la piscina municipal del Secà de Sant Pere, en el qual hi col·laborarà Down Lleida, una entitat molt arrelada al barri i a la ciutat. L’alcalde Àngel Ros ha posat de relleu que l’Ajuntament de Lleida continua col·laborant any rere any amb aquesta iniciativa i “aquest diumenge la Paeria destinarà la recaptació de totes les piscines municipals a aquesta causa solidària”. El paer en cap també ha volgut posar de relleu la tasca que ha desenvolupat Conxita Tarruella al llarg de tots aquests anys “essent l’ànima del Mulla’t” i ha destacat que “aquesta edició serà especial per a ella perquè serà la primera sense el Josep M. Fornós, el seu home i un dels principals impulsors d’aquesta iniciativa”.

En aquest sentit, també s’ha expressat Conxita Tarruella, visiblement emocionada quan ha anunciat que “aquesta serà la meva darrera edició del Mulla’t com a cara visible, deixo la vicepresidència de la Fundació d’Esclerosi Múltiple, continuaré col·laborant però, crec, que s’ha de donar un relleu generacional que serà visible el proper any, coincidint amb la 25a edició del Mulla’t”.

Per la seva banda, Reñé també ha destacat tota la feina realitzada per la Fundació d’Esclerosi Múltiple durant tots aquests anys, especialment la que ha dut a terme la Conxita Tarruella.

L’edició més fresca del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple

Segons ha explicat Tarruella, el diumenge 9 de juliol, a les 12 hores del matí, es farà l’acte centra a la piscina municipal del Secà de Sant Pere i, a més, al llarg de la jornada els participants també podran gaudir de moltes activitats que s’han programat.

També s’ha elaborat, com a cada any, diversos elements de marxandatge com tovalloles, bosses, camisetes o llibretes, que han estat elaborats en aquesta ocasió per l’estudi Clase BCN, fundat per Claret Serrahima i format per un equip de professionals jove, internacional i multidisciplinar. Els seus autors han volgut donar un aire molt fresc, un objectiu que han aconseguit fent que a la imatge no només es mullin les persones, sinó també ho facin els objectes. El marxandatge estarà disponibles a totes les piscines adherides a la iniciativa solidària.

Tarruella ha explicat que el Mulla’t s’ha convertit en un dels actes solidaris més importants de Catalunya que compta amb la col·laboració de 1.200 voluntaris, als quals ha volgut agrair la seva tasca. El Mulla’t és una acció de sensibilització social i de solidaritat amb les persones que pateixen esclerosi, que té l’objectiu de donar a conèixer la malaltia i donar suport a la investigació, recaptar fons per millorar l’atenció sociosanitària i propiciar la integració laboral dels afectats. Per això, Tarruella ha posat de relleu que la gent continua edició rere edició donant suport a aquesta causa solidària .

Enguany, el Mulla’t torna a arribar també als supermercats BonPreu-Esclat, Caprabo, Sorli Discau, Plusfresc, Valvi, Carrefour, El Corte Inglés i Michelangelo comercialitzaran l’oli OleAurum, elaborat per petits productors catalans sota la firma Olis de Catalunya. Per cada ampolla venuda durant el mes de juliol, els productors cediran un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple. Enguany, també s’ha sumat a la iniciativa La Sirena, que cedirà entre el 29 de juny i el 12 de juliol a la FEM el 20· del preu d’alguns dels productes que comercialitza. També es pot col·laborar amb el Mulla’t assistint a una de les sessions de Cinema a la Fresca impulsades per la Fundació per veure la pel·lícula 100 metros, el film protagonitzat per Dani Rovira i inspirat en la figura de Ramon Arroyo, un afectat per Esclerosi Múltiple i que es base en el seu llibre “Rendir-se no és una opció”.

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Rambla Ferran 13, 4a planta
Tel. 973 700 607