Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Rècord de participació en la 61a Volta Ciclista Internacional de Lleida

Rècord de participació en la 61a Volta Ciclista Internacional de Lleida

L’alcalde, Àngel Ros, ha destacat l’atractivitat d’aquesta cita esportiva, que té lloc el cap de setmana, amb 120 ciclistes que recorreran 400 quilometres i diversos ports de muntanya en tres etapes entre Lleida i Tremp. La Seu Vella torna a ser l’arribada de l’última etapa. Ros ha presentat la Volta a Lleida amb l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, i el president del Club Esportiu Speed Republick, Sergi Escobar, que organitza la recuperada prova amb la Federació Catalana de Ciclisme, amb la Paeria com a principal patrocinador.

07-06-2018

La 61a Volta Ciclista Internacional Província de Lleida rodarà aquest cap de setmana amb rècord de participació. 20 equips amb 120 ciclistes prendran part d’aquesta competició que enguany compta amb 3 etapes, de Lleida a Tremp, amb diversos ports de muntanya i 400 quilòmetres de recorregut. Un any més, la volta acabarà a la Seu Vella, sent un final d’etapa dur i espectacular i que, com ja s’ha donat, pot decidir el guanyador de la Volta. El paer en cap, Àngel Ros, ha presentat la 61a edició amb el president del Club Esportiu Speed Republick, Sergi Escobar, organitzador de la prova amb la Federació Catalana de Ciclisme. La Paeria és el principal patrocinador de la Volta Ciclista, que té un pressupost de 70.000 euros.

L’alcalde Ros ha destacat l’atractivitat que té aquesta cita esportiva, pel recorregut que fa entre la plana i la muntanya, i el fet que promociona la pràctica del ciclisme alhora que projecta les terres de Lleida. El paer en cap ha posat en relleu l’esforç dels agents implicats i també el que ja s’ha fet per recuperar-la (va desaparèixer del 2008 al 2014). Ros ha valorat també l’arribada, que un any més es fa al conjunt monumental de la Seu Vella, prèvia pujada pel carrer Cavallers, que ja és un "clàssic".

L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha remarcat el compromís de Lleida i Tremp que permet seguir amb la celebració de la Volta. També ha afirmat que el recorregut, amb ports de muntanya i pel Pirineu, donen prestigi a la prova.

El tinent d’alcalde Rafel Peris ha indicat que és un dels esdeveniments esportius més importants que es fan a Lleida i ha incidit en l’esforç que hi ha darrere, amb el suport institucional i de diversos patrocinadors. Peris ha recordat el treball que fa la Paeria en la promoció de l’activitat esportiva i el suport en la seva organització, a través del programa “Sport&Emotion” (com les recents final a 4 de la UEFA Futsal Cup o el campionat d’Espanya cadet masculí de bàsquet).

El diputat provincial i regidor de la Paeria, Paco Cerdà, ha assenyalat l’encert en la recuperació de la Volta, que ha d’anar sumant implicació del territori. Igualment, el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, ha assegurat que és una dels proves destacades del territori, que amb altres activitats vinculades a aquest esport, fan que el ciclisme segueixi actiu.

Des de l’organització, Sergi Escobar ha parlat de la dificultat logística, així com econòmica, que porta implícita la prova i de com s’està fent créixer amb el treball constant. Escobar ha incidit en els 20 equips que competeixen enguany, el màxim fins al moment, tres dels quals són de Portugal, Països Baixos i Andorra –la resta són d’arreu de l’estat-. La 61 Volta a Lleida consta de 3 etapes: Dia 8 (1a etapa): Lleida-Tremp, de 131 km; Dia 9 (2a etapa): Tremp-Tremp, de 164 km, i Dia 10 (3a etapa): Lleida- Seu Vella, amb 104 km. La prova és puntuable per al rànquing nacional i està reservada a les categories elit i sub-23. Escobar ha “promès” espectacle i emoció fins al darrer moment, ja que el final d’etapa i volta a la Seu és “espectacular” i pot ser el tram decisiu per proclamar el guanyador.

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614