Esteu aquí: Inici ESDEVENIMENTS La Neuroeducació - 3a edició Masterclass "Del Rendiment a l'exelència"

La Neuroeducació - 3a edició Masterclass "Del Rendiment a l'exelència"

Xavier Estrada torna a organitzar una cita que es farà en tres jornades els dies 11, 16 i 23 de gener a la UdL.

La neuroeducació serà l’eix de la tercera edició de les Masterclass ‘Del rendiment a l’excel·lència’, una cita organitzada per l’àrbitre lleidatà de futbol Xavier Estrada Fernández i que enguany canvia el format i és gratuït, entre d’altres novetats. Les sessions tenen l’objectiu de posar en valor l’esport i la neurociència com a eina per millorar els processos d’aprenentatge i ensenyament en els nens i nenes dels centres educatius.

Així, per aquesta edició, les Masterclass es desenvoluparan en tres xarrades que es faran en tres jornades diferents, els dies 11, 16 i 23 de gener del 2019, sempre a les 18.15 hores.

També canvia l’escenari, que passarà a ser l’Aula de Juntes de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, amb capacitat per a un centenar de persones. A més, les ponències seran gratuïtes, tot i que caldrà formalitzar una preinscripció a través del correu electrònic xavier@xavierestradafernandez.com o al web www.xavierestradafernandez.com. La data límit d’inscripció és el 7 de gener.

Com és habitual des dels seus inicis, les Masterclass estan adreçades a un públic molt transversal i són adients, entre altres, per a formadors, professors, coordinadors de les activitats esportives de les escoles, psicopedagogs, àrbitres, estudiantes d’INEFC i altres professionals i amateurs d’aquests àmbits.

Pel que fa als ponents, obrirà les sessions la doctora Marta Portero Tresserra, que parlarà sobre ‘Com el cervell aprèn?: Neurociència i Educació’. Portero és professora de Psicobiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i del grau de Medicina de la Universitat de Girona, doctora en Neurociències i investigadora en el grup de Neurobiologia de l'Aprenentatge i la Memòria de l'Institut de Neurociències de la UAB. Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades nacionals i internacionals.

La segona xarrada anirà a càrrec del doctor Ignacio Morgado Bernal, catedràtic de Psicologia i director de l’Institut de Neurociències de la UAB. Morgado, que ha realitzat estudis i treballs d’investigació en universitats del Ruhr i d’Oxford, així com a l’Institut Tecnològic de Califòrnia, és autor de diferents llibres. A Lleida parlarà sobre ‘Emoción versus razón en el cerebro humano’.

Tancarà les Masterclass el mateix Xavier Estrada Fernández, que parlarà sobre “L’educació esportiva com a mecanisme de maduresa psicològica”. L’àrbitre lleidatà aprofitarà l’ocasió per presentar ‘Emoti-Esportiu’ un projecte pioner adreçat als centre docents.

Al voltant de les jornades i de la temàtica d’enguany, Xavier Estrada ha explicat que la ment del ser humà és “com un cotxe: si ens anem construint amb les millors peces, quan siguem adults tindrem un Fórmula 1”. És per això que, a través de les jornades, vol intentar donar les claus perquè els assistents entenguin que una bona educació provoca canvis profunds en el cervell i millora el procés d’aprenentatge, de manera que “podem ensenyar i aprendre millor i sobretot educar millor”.

xavierestradamasterclasscartell.jpg

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Quan 23/01/2019
de 18:15 a 20:00
On
Correu electrònic
Nom de contacte Xavier Estrada
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614