Esteu aquí: Inici NOTÍCIES L’associació Cristaleria obrirà un gimnàs al Centre Històric en un local arrendat a l’EMAU

L’associació Cristaleria obrirà un gimnàs al Centre Històric en un local arrendat a l’EMAU

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat la visió transformadora de la iniciativa, que porta l’esport al barri i que sorgeix d’una associació activa i compromesa per desenvolupar-hi un projecte esportiu, formatiu i socioeducatiu. L’Empresa Municipal de l’Agenda Urbana i l’entitat han signat el conveni d’arrendament del local, de 287 m2, per 10 anys. És la primera proposta de centre esportiu al barri i sumarà al treball en xarxa que s’hi fa.

16-03-2023

El Centre Històric comptarà amb un gimnàs al carrer Alsamora, la primera proposta de centre esportiu al barri i que sumarà a la xarxa esportiva de la ciutat. L’Associació Esporiva la Cristaleria obrirà el gimnàs en un local de l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU), després que avui, ambdues parts, hagin signat el conveni d’arrendament per 10 anys de l’espai. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora del barri, Montse Pifarré, i del regidor i president de l’EMAU, Jaume Rutllant, ha felicitat l’entitat per la iniciativa, amb una visió orientada cap al futur i transformadora del barri.

Pueyo ha apuntat que la presència i l’activitat de les persones és el que dona vida als barris i que aquesta serà una activitat dinamitzadora al Centre Històric, que promou l’activitat física, la salut i la sociabilitat, a més d’altres valors positius. L’alcalde ha explicat que l’espai, de 287 m2 de superfície útil, serà adequat per l’EMAU i que l’entitat, després, la condicionarà per poder-hi desenvolupar la seva activitat i programes amb perfil esportiu, formatiu i socioeducatiu, on es plasmarà l’experiència, la capacitat i els valors de l’entitat. Tall de veu M.Pueyo

El representant de La Cristaleria, Santiago Ruiz de Loizaga, ha explicat que el projecte esportiu contempla la cohesió social i un esperit transformador per al barri, amb una proposta que tingui continuïtat i que faci treball en xarxa. Ruiz de Loizaga ha explicat que aplicaran el mateix model que al centre que tenen obert a Pardinyes. De moment, ha dit, s’ha fet l’estudi d’impacte acústic i l’arquitecte està redactant el projecte i iniciant la tramitació de llicències, amb la previsió d’iniciar l’activitat a l’agost. També ha subratllat que un tret diferenciador del projecte és que es destinarà una part de les quotes dels abonats a complir un sistema de beques per a persones amb dificultats per accedir a l’esport. “És un projecte que busca la sostenibilitat, amb la generació de recursos i donant resposta a necessitats”, ha conclòs. Tall de veu S. Ruiz de Loizaga

Un dels entrenadors que hi haurà al gimnàs, Juan Anonio Torres, ha afegit que es promou l’ocupació juvenil, amb la previsió d’incorporar entre sis o set persones i altres monitors per a activitats diverses. La Touria Es Salemy, qui farà d’entrenadora de boxa sense contacte, ha afirmat que la pràctica d’aquest tipus de boxa, oberta a tothom, es complementarà amb altres activitats.

L’Associació Esportiva La Cristaleria neix com una entitat sense ànim de lucre el 2018, ubicada a Lleida. L’associació té la seva seu social a La Cristaleria Espai Esportiu, un gimnàs social especialitzat en la boxa educativa sense contacte i l’acompanyament socioeducatiu mitjançant l’esport, al barri de Pardinyes. Té una altra vessant agrícola i aquesta altra esportiva, que utilitza l’esport com a eina per fer un treball pedagògic i educatiu.

L’associació Cristaleria obrirà un gimnàs al Centre Històric en un local de l’EMAU

Servei d'Esports

Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614