Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La Cursa de la Dona planta cara la meteorologia i aconsegueix el rècord de participació

La Cursa de la Dona planta cara la meteorologia i aconsegueix el rècord de participació

2.300 persones s’han inscrit en aquesta activitat que es reprèn després de dos anys sense celebrar-se a causa de la Covid. La tinent d’alcalde Jordina Freixanet dona la sortida a què qualifica “festa de ciutat”, que té un “clar missatge d’empoderament de les dones i és un clar reflex de com seria una societat sense opressions, sense patriarcat” .

16-03-2022

La inestabilitat meteorològica, amenaçant pluja fins minuts abans del seu inici, no ha estat un escull per a la celebració de la vuitena edició de la Cursa de la Dona-Nayox, que a més ha aconseguit un rècord de participació, en inscriure’s 2.300 persones.

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet, que ha estat l’encarregada de donar la sortida en companyia de la regidora de Feminismes, Sandra Castro, ha destacat el “rècord de compromís” més important que el numèric, perquè aquest esdeveniment esportiu és “una festa de ciutat amb una gran càrrega social darrer”.

Freixanet ha afegit que “la Cursa de la Dona té un clar missatge d’empoderament de les dones i és un clar reflex de com seria una societat sense opressions, sense patriarcat. Una cursa on el més rellevant no és la competició sinó el camí, l’experiència, la vivència. És igual fer-la corrent, caminant o amb el cotxet amb els fills. L’important és fer-la plegades”.

Jordina Freixanet ha tingut una menció especial per les organitzadores de la cursa, Estefania Climent i Ester Tort, les quals han fet possible la recuperació d’aquesta iniciativa que s’ha reprès després de dos anys d’interrupció a causa de la pandèmia.

Cal destacar el caràcter solidari de la Cursa de la Dona, que destina els diners obtinguts amb les inscripcions a la beca Marta Santamaria, que promou la lluita contra el càncer de mama a través de l’IRB Lleida.

La cursa, que ha tingut els punts de sortida i arribada a la canalització del riu Segre, a l’altura dels Camps Elisis, tenia marcat un itinerari de 5,6 quilòmetres. Hi ha transcorregut per la passarel·la del Liceu Escolar, les avingudes de Madrid i del Segre, i els carrers Príncep de Viana, Comtes d’Urgell, Corregidor Escofet i avinguda de Tortosa. La tornada s’ha fet travessant el pont de Pardinyes fins a la canalització.

Servei d'Esports

Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614