Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Lleida acull la primera Cursa Infantil Adaptada a l’esplanada de la Llotja

Lleida acull la primera Cursa Infantil Adaptada a l’esplanada de la Llotja

Aquesta iniciativa vol visibilitat les diferents capacitats i potencialitats dels infants amb diversitat funcional i dificultats per a la deambulació. El paer en cap, Miquel Pueyo, felicita el “grup de mares valentes, coratjoses i responsables” que han impulsat aquesta iniciativa, que coincideix amb la línia de l’Ajuntament de Lleida, que creu en l’esport per a tothom.

31-03-2022

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha acompanyat aquest matí els participants en la primera Cursa Infantil Adaptada que es realitza a la demarcació provincial i que s’ha desenvolupat a l’esplanada de la Llotja.

Aquesta cursa ha estat ideada amb l’objectiu de donar visibilitat les diferents capacitats i potencialitats dels infants amb diversitat funcional i/o dificultats per a la deambulació i per fer palès que els nens i nenes també poden participar en activitats esportives de la ciutat, si se’ls té en compte i es fan les adaptacions pertinents.

Han participat un total de 32 nens/es, de 4 a 16 anys, tots ells amb diversitat funcional (discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, trastorn espectre autista, discapacitats sensorials com hipoacúsia, visió reduïda, problemes motrius,...) molts d'ells amb dificultat de mobilitat, per la qual cosa han necessitat suports externs per desplaçar-se (fèrules, caminadors, crosses...), alguns amb hipersensibilitat acústica, per la qual cosa s’ha habilitat una franja horària, a primera hora, perquè el soroll ambiental fos el menor possible.

La cursa ha estat una iniciativa de 5 mares voluntàries, totes amb fills amb necessitats especials, que varen contactar el passat mes d’agost amb els organitzadors de la cursa pionera d’aquesta modalitat, la qual va néixer al Barri Gòtic de Barcelona amb motiu de les festes de Sant Roc.

L’alcalde Miquel Pueyo ha felicitat aquest “grup de mares valentes, coratjoses i responsables, per la seva tenacitat en tirar endavant la celebració d’aquesta cursa” i ha recordat que l’Ajuntament de Lleida fa temps que treballa per impulsar l’esport adaptat i inclusiu a la ciutat.

El paer en cap ha desitjat a tothom a gaudir d’aquesta competició, “a la qual seguiran altres més, perquè “una societat no es pot considerar completa, feliç, justa i solidària si no és capaç d’incorporar totes les persones que la constitueixen amb les seves capacitats i diversitats”, ha dit. 

En l’acte de benvinguda, també han participat el tinent d’alcalde Paco Cerdà i els regidors Jaume Rutllant, David Melé i Ignasi Amor.

La cursa ha comptat amb la col·laboració d’una vintena de voluntaris.

Servei d'Esports

Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614