Esteu aquí: Inici PROGRAMES Esport i Salut Activa't contra el càncer de mama

Activa't contra el càncer de mama

Reiniciem el programa Activa’t per a millorar els efectes dels tractaments, la qualitat de vida i la supervivència de les persones diagnosticades de càncer de mama.

Una iniciativa impulsada per l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut de l’Àmbit Lleida, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports de l’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de l’IRBLleida.

Els exercicis estan supervisats per a una persona llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport.

El mes d’octubre s’iniciarà de nou a Lleida el programa Activa’t, una proposta d’exercicis per a millorar els efectes dels tractaments, la qualitat de vida i la supervivència de les persones diagnosticades de càncer de mama. La iniciativa fomenta l’autonomia, l’empoderament, la millora de la mobilitat de les extremitats superiors, la recuperació més ràpida després d’una intervenció quirúrgica i aporta suport psicològic a les persones que se’n beneficien.

El programa, que està supervisat per una persona llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport, està impulsat per l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut de l’Àmbit Lleida, la Unitat Funcional de Mama de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) i la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports de l’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). La iniciativa es portarà a terme dos cops per setmana, amb una hora de durada cada dia. Aquesta edició del programa finalitzarà el mes de maig de 2023.

L’equip sanitari, tant al centre hospitalari com a atenció primària, s’encarregarà d’informar a les persones beneficiàries d’aquesta activitat directament a les consultes, així com de fer-ne les inscripcions. “S’ha demostrat que l’exercici físic beneficia en molts sentits a les persones diagnosticades de càncer de mama” ha explicat Serafín Morales, facultatiu de la Unitat Funcional de Mama de l’HUAV i investigador de l’IRBLleida. Per aquest motiu, el programa Activa’t segueix en funcionament a la demarcació.

 

Més informació

Servei d'Esports

Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614