Esteu aquí: Inici NOTÍCIES 16 noies i nois participen a l’Escola Municipal d’Escalada

16 noies i nois participen a l’Escola Municipal d’Escalada

L’activitat es realitza cada dilluns a la tarda, de gener a maig

26-03-2024

El regidor d’Esports, Jackson Quiñónez, ha visitat aquesta tarda l’activitat de l’Escola Municipal d’Escalada que es realitza a la sala Boulder dels Camps Elisis i el Rocòdrom Keshap Gurung, i on hi participen 16 nois i noies, des dels 8 fins als 14 anys.

L’escalada, dins de l’escola municipal d’aventura, es pot practicar cada dilluns a partir de les 18 hores i sota la supervisió de dos monitors. L’alumnat va realitzant i avançant en l’activitat que els ajuda en la progressió en murs i parets amb inclinació variable.

Existeixen una gran varietat de tècniques i modalitats d’escalada, des de l’escalada indoor fins a l’escalada de grans parets. L’activitat que es proposa des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Lleida és una iniciació a aquest esport mitjançant classes guiades en rocòdrom d’interior, en què els i les alumnes aprenen les tècniques bàsiques de progressió i la utilització del material bàsic de seguretat.

El regidor ha pogut comprovar in situ, tant el talent i els avenços dels participants en l’escola, com el funcionament de l’activitat en sí. De fet, l’escola permet aprendre a escalar en top-rope vies de baixa dificultat, ser capaços d’escalar en boulder indoor de manera autònoma, conèixer els nusos de seguretat basics per a l’escalada, el vuit i el doble vuit, o conèixer el funcionament dels elements bàsics de seguretat: casc, boudrier, mosquetó de seguretat, cintes exprés, gri-gri, corda.

En definitiva, des de l’Escola Municipal d’Escalada, es treballa per a la millora de les capacitats físiques generals per adquirir hàbits de pràctica d’activitat física, augmentar la confiança en un mateix i en els altres, i aprendre a millorar la concentració.

L’activitat d’escalada, en el marca de les Escoles Municipals Específiques de diferents activitats esportives, va començar al gener i acabarà el 27 de maig.

Regidoria d'Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614