Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Afectacions de trànsit amb motiu de la celebració de la 59a Volta Ciclista Internacional de Lleida

Afectacions de trànsit amb motiu de la celebració de la 59a Volta Ciclista Internacional de Lleida

Des d’aquest divendres fins diumenge dispositiu de la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat del recorregut de la prova

22-09-2016

L’Ajuntament de Lleida i la Guàrdia Urbana han preparat un dispositiu per garantir la seguretat del recorregut de la 59a Volta Ciclista Internacional de Lleida durant la celebració de la prova des d’aquest divendres fins diumenge.

Així les afectacions de trànsit seran les següents:

Sortida divendres 23

Els corredors es concentraran al passeig central de l’Av Francesc Macià. A les 14 hores sortiran de forma neutralitzada en direcció a l’Av Segre, Av Tortosa, Av Corregidor Escofet i Av Prat de la Riba, des d’on es donarà la sortida oficial de la primera etapa en direcció a la C-12.

El mateix divendres 23 de setembre, a partir de les 8 del matí es prohibirà l’estacionament existent a l’Av Francesc Macià, al costat de la plaça de la Pau, per poder ubicar els diferents cotxes d’equip i resta de vehicles dels organitzadors. Es preveu que sobre les 12 hores es desviï el trànsit d’aquesta calçada de Francesc Macià cap a l’Av Segre, fins que s’hagi donat la sortida neutralitzada als corredors (aprox. les 14 hores). No es preveuen afectacions significatives del trànsit de la zona amb motiu del desviament referit. L’entrada de vehicles a la Rambla Ferran en sentit Estació, s’haurà de fer pel carrer Riquer. Tampoc es preveuen afectacions significatives com a conseqüència del pas dels corredors per l’itinerari descrit, ja que seran talls puntuals per donar preferència a una comitiva compacta de corredors i vehicles de cursa.

Arribada dissabte 24

Els corredors entraran a la ciutat procedents de la C-12 per l’Av Prat de la Riba i continuaran per aquesta avinguda en tota la seva longitud fins arribar a la meta que estarà ubicada a l’alçada del carrer Teuleries.

El dissabte dia 24 , a partir de les 8 hores, es prohibirà l’estacionament a l’Av Prat de la Riba (calcada del sentit interior de la ciutat), en el tram comprés entre l’av. Príncep de Viana i Ricard Vinyes, així com al carrer Sans i Ribes i l’av. Alcalde Porqueres (tram comprès entre l’av. Prat de la Riba i Alfred Perenya). Aquests espais que s’alliberaran de vehicles estaran destinats a donar seguretat als corredors en el trajecte final de l’etapa i per encabir els vehicles que acompanyen la comitiva ciclista.

A partir de les 14 hores es tallarà el trànsit de l’Av Prat de la Riba, en el tram comprés entre la plaça Ricard Vinyes i l’av. Alcalde Porqueres, per a facilitar les tasques de muntatge de la infraestructura de l’arribada. La circulació en la totalitat de l’Av Prat de la Riba, no es recuperarà fins que hagin finalitzat les tasques de desmuntatge posterior a l’arribada dels corredors. S’estima que serà sobre les 21 hores. La resta del circuit d’arribada patirà talls puntuals del trànsit al pas dels corredors, però no es preveu que siguin gaire significatius.

Sortida diumenge 25

Els corredors es concentraran al passeig central de l’Av Francesc Macià. A les 10 hores sortiran de forma neutralitzada en direcció a l’Av Madrid, Pça Espanya, Av Estudi General, C. Miquel Batllori, C. Osca, Av Artesa, des d’on es donarà la sortida oficial de l’etapa. en direcció a Puigvert.

El mateix diumenge dia 25 de setembre, a partir de les 8 del mati es prohibirà l’estacionament existent i el trànsit de l’Av Francesc Macià, al costat de la Pça de la Pau, per poder ubicar els diferents cotxes d’equip i resta de vehicles dels organitzadors. El trànsit d’aquesta calçada de Francesc Macià es desviarà cap a l’Av Segre, fins que s’hagi donat la sortida neutralitzada als corredors (aprox. les 10 hores). No es preveuen afectacions significatives del trànsit de la zona amb motiu del desviament referit. L’entrada de vehicles a la Rambla Ferran en sentit Estació, s’haurà de fer pel carrer Riquer. Tampoc es preveuen afectacions significatives com a conseqüència del pas dels corredors per l’itinerari descrit, ja que seran talls puntuals per donar preferència a una comitiva compacta de corredors i vehicles de cursa.

Arribada diumenge 25

Els corredors entraran a la ciutat per l’Av Flix, C. Miquel Batllori, Av Estudi General, Pont de la Universitat, Av Madrid, C. Cavallers, plaça Gramàtics, Sant Martí, Recinte de la Seu Vella, fins arribar a l’entrada de la Pont de Fusta on estarà ubicada la línia d’arribada.

El dissabte dia 24 es prohibirà l’estacionament de vehicles a l’Av Madrid (tram entre el carrer Saracíbar i la passarel·la del Liceu Escolar), així com al tram final del C. Sant Marti i al vial d’accés a la Seu Vella des del carrer Sant Andreu fins a la Porta dels Lleons.

El diumenge dia 25, a partir de les 8 hores, es prohibirà l’accés de vehicles no autoritzats al Recinte de la Seu Vella, i no es normalitzarà aquest accés fins que les tasques del desmuntatge de la infraestructura d’arribada de la Volta hagi finalitzat (es preveu que sigui al voltant de les 14 hores). Al voltant de les 12 hores es tallarà el trànsit de vehicles a l’Av Madrid, tram comprés entre el Pont Vell i el Pont de la Universitat, i no es recuperarà la circulació en aquesta via fins que tota la comitiva ciclista hagi entrat al carrer Cavallers. En la resta del circuit urbà que faran els ciclistes es tallarà el trànsit moments abans del pas dels corredors i es recuperarà immediatament un cop que tota la comitiva ciclista hagi depassat els punts de tall.

Recomanacions generals

Com a recomanacions generals es demana no estacionar ni fer ús dels vehicles en la zona afectada pel pas de la cursa. Si la climatologia acompanya, i per l’atractiu que desperta aquesta prova ciclista entre els aficionats, és probable que molt públic s’apropi als marges del circuit per veure els corredors, per tant es demana respectar les zones delimitades amb tanques de protecció i procurar no envair la calçada amb la finalitat de no posar en perill ni als espectadors ni als corredors. Cal utilitzar les voreres i zones de vianants, les quals permeten una bona visió del pas dels ciclistes. En cas d’anar acompanyats de menors, cal vetllar perquè ells també respectin aquestes recomanacions.

Un cop acabada l’etapa, i tan aviat com sigui possible, serà restablerta de forma progressiva la normalitat circulatòria. Les línies de bus que transcorrin pel circuit de la cursa seran desviades de forma progressiva. És molt important seguir les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i personal auxiliar habilitat per l’organització, que són els que vetllaran per la seguretat dels participants de la cursa i per donar informació a la resta d’usuaris.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614