Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Comença el curs ‘Defensa’t amb la no violència’ de la Regidoria d’Esports

Comença el curs ‘Defensa’t amb la no violència’ de la Regidoria d’Esports

50 a dones a partir dels 12 anys participen en aquest curs d’Aikido. Es caracteritza per la fluïdesa del moviment i la no oposició a la força del contrari.

07-03-2024

La tinenta d’alcaldia de Polítiques Feministes, Carme Valls, i el regidor d’Esports, Jackson Quiñónez, visitaran aquesta tarda el curs “Defensa’t amb la no violència” que impulsa l’Ajuntament de Lleida a través de la Regidoria d’Esports, en el marc del programa Dona i Esport. L’activitat permetrà que 50 dones aprenguin a defensar-se amb l’activitat d’Aikido

La Regidoria d’Esports impulsa diferents iniciatives en l’àmbit de dona i esport. En el cas del curs d’Aikido es pretén ensenyar com defensar-se sense augmentar la violència tot aprofitant l’energia d’un agressor per despendre-se’n. Els exercicis són molt útils per desenvolupar la mobilitat i l'estabilitat. És molt eficaç en moments de patir agressions, s'aprofita l'energia del contrari per projectar-lo, desequilibrar-lo i immobilitzar-lo, mitjançant moviments simples i naturals pots evadir-te d'un atac amb agressivitat.

A més, les sessions estan pensades per donar eines per actuar amb rapidesa i de forma contundent per trobar una solució en moment d'agressió o maltractament. Aprendre a treballar el moviment amb respiració i energia al mateix moment del treball tècnic o conèixer les capacitat de cadascú i el potencial de cada cos.

Des d’avui, es faran dues sessions d’Aikido setmanals per a dos grups de 25 dones cadascun, a partir dels 12 anys. L’activitat e realitzarà fins el 29 de maig amb dos torns programats, cada dimecres, de 18 a 19.30 h el primer, i de 19.30 a 21 h el segon.

L’Aikido és un budo que es caracteritza per la fluïdesa del moviment i la no oposició a la força del contrari. Durant el seu aprenentatge es desenvolupen l’autoestima, la confiança, l’esperit de cooperació, l’autodisciplina, la concentració, la no confrontació i la canalització de l’agressivitat per evitar perjudicar el contrari. Gràcies a tot això és molt eficaç com a defensa personal.

Regidoria d'Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614