Esteu aquí: Inici NOTÍCIES El cor solidari de Lleida es ‘Posa la gorra’ a la Seu Vella en la festa d’Afanoc

El cor solidari de Lleida es ‘Posa la gorra’ a la Seu Vella en la festa d’Afanoc

Més de 8.000 lleidatans, mil mes que el 2016, participen comprant la gorra solidària

20-02-2017

El cor solidari dels lleidatanes s’ha traslladat aquest matí fins al turó de la Seu Vella, on milers de ciutadans, grans i petits, han participat en la quarta edició del Posa’t la Gorra, la festa de l’associació de familiars d’infants amb càncer (Afanoc), que enguany ha tornat a superar les xifres participació: Més de 8.000 lleidatans, mil més que el 2016, han comprat la gorra solidària.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a la festa i ha acompanyat la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i a la delegada d’Afanoc a Lleida, Maite Montañés. Plegats, amb la resta d’autoritats, entre les quals hi havia el president de la Diputació, Joan Reñé, i el delegat del Govern, Ramon Farré, han escoltat el manifest, llegit per l’Aran i l’Abel, dos germans, que han donat veu a les reivindicacions dels afectats per la malaltia, que demanen al Govern de Catalunya el reconeixement de la discapacitat dels infants amb càncer abans dels sis mesos, per tenir accés als ajuts.

La lectura del manifest en l’escenari del Baluard de la Reina ha estat l’acte central de tot un matí de festa, que ha congregat milers de persones a la Seu Vella. Per poder accedir a la festa els participants han comprat la gorra solidària, amb un preu de 7 euros, que aquest any ha dissenyat la marca esportiva Munich!. La recaptació es destina principalment a cobrir els serveis gratuïts que ofereix Afanoc per millorar la qualitat de vida dels infants amb càncer i també a mantenir la Casa dels Xuklis, un habitatge pròxim a l'hospital de la Vall d'Hebron, on es poden allotjar les famílies que s'han de desplaçar a Barcelona per seguir tractaments mèdics.

Des de l'associació s'han mostrat molt satisfets de la implicació de la societat lleidatana en aquest esdeveniment que cada any és més multitudinari. També han anunciat que enguany es faran dues noves festes solidàries a les comarques de Lleida, a Mollerussa i a Tàrrega; mentre que a Balaguer, s'organitzarà també la segona edició del 'Posa't la Gorra'.

Aquest any s'ha volgut dedicar la festa als valors de l'art i la cultura, i per això la música, el ball, les arts plàstiques o els elements de la cultura popular com els gegants i els castellers han estat els protagonistes de les activitats i tallers de la jornada. Una novetat ha estat l'escenari 'Marató Joves Artistes', ubicat a la plaça dels Apòstols, un espai obert als joves que han volgut mostrar el seu talent. També s'ha instal·lat una exposició d'escultures creades per una desena d'alumnes de 4t del grau d'Educació Infantil de la Universitat de Lleida en col·laboració amb diversos centres educatius de les comarques de Lleida.

Com a mantenidors de la festa, a la qual han assistit un nodrit grup de regidors de l’Ajuntament de Lleida, que ha estat un dels patrocinadors de l’esdeveniment, han actuat Àres Teixidó i Ferran Aixalà.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614