Esteu aquí: Inici NOTÍCIES El número 207 ordena les sol·licituds d’Estiu de Petits i el 65 d’Estiu de Joc i Esportmania

El número 207 ordena les sol·licituds d’Estiu de Petits i el 65 d’Estiu de Joc i Esportmania

L’oferta de places entre les tres activitats és de prop de 3.000 i la matrícula es podrà fer del 4 al 14 de maig.

04-05-2018

Els números 207 i 65 serviran per ordenar les sol·licituds dels projectes Estiu de Petits i Estiu de Joc i Esportmania, respectivament. És el resultat del sorteig que s’ha fet avui per a l’adjudicació de les places del projecte “Viu l’estiu a Lleida 2018” a la Sala Jaume Magre.

La regidora d’Educació, Rosa Maria Salmeron, ha explicat que l’oferta de places entre les tres activitats, Estiu de Petits, Estiu de Joc i Esportmania, és de prop de 3.000. Per a aquesta convocatòria s’han presentat un total de 1.737 sol·licituds, distribuïdes en 217 per a Estiu de Petits i 1.520 per a Estiu de Joc i Esportmania. S’ha de tenir en compte que cada sol·licitud pot incloure fins a un màxim de quatre infants i que es podien apuntar a tres llocs diferents organitzats per prioritats, pel que s’han sol·licitat un total de 8.143 places.

Salmeron ha destacat que les activitats fomenten la conciliació familiar amb la vida laboral, alhora que permet que els infants tinguin unes activitats de lleure durant els mesos d’estiu per aprendre i continuar treballant els valors d’igualtat, solidaritat mitjançant jocs plàstics, de música, jocs esportius, entre altres.

A partir del 4 de maig es podrà fer la consulta sobre els nens i les nenes admesos i fer la matrícula definitiva, fins al dia 14 de maig. No obstant, els que no confirmin la seva plaça abans d’aquesta data la perdran i se’ls hi adjudicarà a un altre sol·licitant que es vulgui inscriure. D’aquesta manera, el 18 de maig es donarà una segona oportunitat als que s’han preinscrit i s’iniciarà una fase de repesca amb les places dels que no s’han matriculat.

Estiu de Petits 2018

“Estiu de Petits” és un projecte de lleure educatiu destinat a infants d’1 i 2 anys que té lloc durant els mesos de juliol i agost coincidint amb el període de vacances escolars. Les activitats lúdiques i educatives que s’hi organitzen, d’àmbit no formal, contribueixen al desenvolupament maduratiu i al procés de socialització dels nens i les nenes participants tot treballant els hàbits de responsabilitat i participació de la mà de tècnics especialitzats en la cura d’infants. Una altra edició es mantenen les places que s’ofereixen, que són 290.

Les activitats que realitzen els infants estan recollides en un projecte educatiu on a partir d’uns centres d’interès per torn, i a través del joc, l’expressió plàstica, la música, etc. es treballa amb els nens i les nenes aspectes d’educació en valors com la participació, el respecte cap als altres... Les diverses activitats de joc tindran lloc a l’escola bressol Ronda La Mercè, l’escola bressol Albarés i l’escola bressol La Mitjana. En aquest cas, els torns que s’ofereixen són els següents:

1r. torn: del 2 al 27 de juliol.

2n. torn: del 30 de juliol al 27 d’agost.

L’horari d’atenció als nens i nenes és de les 8.30 h fins a les 12.30 h, amb l’opció d’allargar-se fins a les 15 h si es queden al menjador. L’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h, així com l’horari de recollida és de les 14.45 h a les 15 h del migdia. El preu de l’activitat és de 120 €/torn (mes) i pel servei de menjador 130 €/torn (mes)

El dia 29 de juny es farà una jornada de portes obertes a les escoles per conèixer els/les monitors/es i aportar el material i la documentació de l’infant.

Estiu de Joc 2018 / Estiu de Joc 2 2018

El projecte “Estiu de Joc” és un recurs de lleure adreçat a infants de 3 a 11 anys que es du a terme durant els mesos de juliol i agost. S’incorpora l’”Estiu de Joc 2” per nois i noies de 12 a 14 anys. El programa d’activitats recull diverses propostes lúdiques i educatives amb l’objectiu de fer passar una bona estona als nens i les nenes participants i, a la vegada, treballar l’educació d’hàbits fomentant valors positius com la participació, la solidaritat, el respecte i la comprensió dels companys, entre d’altres.

Les activitats s’estructuren sobre un projecte pedagògic que es durà a terme en diversos centres d’interès i que inclou jocs, tallers d’expressió plàstica i música, entre d’altres propostes. Enguany s’ofereixen 1.360 places, el mateix nombre que l’any anterior.

El projecte es realitza a les escoles Enric Farreny, La Mitjana, Pràctiques II, l’escola El Vilot – Sucs (durant el juliol i amb l’opció d’acollir nens i nenes de 2 anys) i l’escola Josep Manyé – Raimat (durant l’agost i amb l’opció d’inscriure-hi infants de 2 anys). Els torns disponibles són els següents:

1r. torn: del 2 al 13 de juliol.

2n. torn: del 16 al 27 de juliol.

3r. torn: del 30 de juliol a l’10 d’agost.

4rt. Torn: del 13 al 27 d’agost.

L’horari d’atenció als infants és de les 8.30 h fins a les 14 h i, si es queden al menjador, s’allarga fins a les 15 h. Al mateix temps, l’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h, així com l’horari de recollida és de les 14.45 h a les 15 h. El preu de l’activitat és de 60 €/torn (quinzena) i pel servei de menjador 65 €/torn (quinzena).

Com a Estiu de Petits, el dia 29 de juny es realitzarà una jornada de portes obertes a les escoles per conèixer els/les monitors/es i aportar el material i la documentació de l’infant.

Esportmania 2018

El programa “Esportmania”, que inclou activitats esportives, aquàtiques i de lleure en els diferents barris de la ciutat, arriba enguany a la seva 38a edició. Les estades esportives, que s’adrecen a nens i nenes entre 4 i 14 anys, ofereixen propostes molt variades entre les quals hi ha jocs, sortides, gimnàstica rítmica, bàsquet o busseig, entre altres. També es fan cursets de natació de 3 a 8 anys (grups per separat de 3 a 5 anys i de 6 a 8 anys).

Enguany es repetirà l’activitat “Avui ens visita...”, en què els/les esportistes i entitats més reconeguts/des de la ciutat visitaran les diferents estades esportives i participaran de les activitats que es realitzin a cada lloc vinculades a les especialitats esportives de cada esportista convidat/da.

Es dona continuïtat a les estades multiesportives de Cappont al pavelló municipal dels Camps Elisis per a nens i nenes de 6 a 10 anys i de les estades esportives de Bàsquet per a nens i nenes d’11 a 14 anys. A més, es potenciarà l’activitat de busseig que es realitzarà a les estades de Pardinyes per a nens i nenes de 10 a 12 anys i de 13 a 14 anys, alhora que s’ampliarà a les estades de Gardeny per a nens i nenes de 12 a 14 anys i a les estades de Cappont per a nens i nenes de 10 a 12 anys.

Les estades esportives d’estiu tindran lloc als equipaments municipals de Balàfia, Gardeny, Secà, Bordeta, Cappont i Pardinyes. Les activitats de natació es realitzaran a la piscina municipal de Cappont. Esportmania ofereix quatre torns:

1r. torn: del 2 al 13 de juliol.

2n. torn: del 16 al 27 de juliol.

3r. torn: del 30 de juliol a l’10 d’agost.

4t. torn: del 13 al 27 d’agost.

Es manté l’horari d’acollida per afavorir els horaris de conciliació laboral de les famílies. L’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h i l’horari de recollida de 13.30 h a 14 h (els infants que es quedin fins a les 14h hauran de pagar els 10 € de la taxa d’acollida). El servei de menjador finalitza a les 15 h del migdia. Recordar que l’horari de la natació és d’11 h a 12 h i de 12 h a 13 h.

Els preu per torn és de 68,5 € per a les estades (sense menjador), 10 € recollida fins a les 14h, 65 € servei de menjador per torn (estades) i 28,70€ curset de natació. Enguany, l’activitat d’Esportmania ofereix més places: 1.285.

Qualsevol persona interessada en els projectes pot sol·licitar més informació a través de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (www.paeria.cat/omac), el Servei d’Educació i Infància (educacio.paeria.cat), el Servei d’Esports (www.esport.paeria.cat), així com a www.paeria.cat i al telèfon d’informació i atenció ciutadana 010 (establiment de trucada: 0,34 € (iva inclòs) i cost/minut 0.26 € (iva inclòs) tarifat per segons).

Servei d'Esports

Regidoria de les polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614