Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Els casals d’estiu de la Paeria, amb places inclusives per a infants amb necessitats educatives especials

Els casals d’estiu de la Paeria, amb places inclusives per a infants amb necessitats educatives especials

L’alcaldessa accidental, Sandra Castro, ha explicat que aquesta és una de les novetats d’enguany, així com l’ampliació de places i espais on es fan les activitats per cobrir totes les zones educatives de la ciutat. També s’han diversificat les temàtiques amb tallers cientificotecnològics i artístics. Visita a les activitats d’Estiu de Joc a la Bordeta i a les estades esportives d’Esportmania, a Bordeta i Cappont.

23-08-2022

Els casals d’estiu de la Paeria, Estiu de Joc i Estiu de Petits, han incorporat aquest estiu diverses novetats per facilitar la conciliació, la integració i l’accés dels infants de la ciutat a les activitats que s’ofereixen, tant de lleure i educatives, com esportives. L’alcaldessa accidental i regidora de l’àrea d’Educació, Sandra Castro, ha explicat que en aquesta edició s’han ofert places per a infants que tenen diversitat cognitiva i funcional. L’objectiu és que els infants s’integrin a les activitats d’estiu municipals perquè gaudeixin de propostes de lleure i educatives i que les famílies puguin conciliar i tenir un temps de respir. Per això, s’ha reforçat el monitoratge, per atendre les necessitats educatives.

El nombre de places s’ha ampliat, així com els espais on es programen les estades per donar resposta a la demanda de les famílies. D’aquesta manera, Castro ha indicat que s’han cobert totes les zones educatives de la ciutat i s’han diversificat les activitats. Alhora, s’han previst tallers temàtics, com els cientificotecnològics i els artístics i teatrals. Ha afegit que es tractava d’oferir un ventall més ampli perquè els nens i nenes i les seves famílies poguessin triar entre més activitats i, d’acord amb el funcionament d’enguany, es consolidaria el model en pròximes edicions.

L’alcaldessa accidental, acompanyada del regidor d’Esports, Ignasi Amor, ha visitat les estades d’Estiu de Joc a la Bordeta, a l’escola del Parc de l’Aigua, on avui els i les participants han fet una gimcana i jocs d’aigua.

El programa Viu l’Estiu, que inclou Estiu de Petits i Estiu de Joc, i les estades esportives d’Esportmania ofereixen el major nombre de places per a infants i joves ofertes fins ara, amb 4.156 places (2.264 a Estiu de Petits i Estiu de Joc i 1.892 a Esportmania), unes 1.500 més que l’edició 2019, la darrera que es va organitzar en situació de normalitat abans de la Covid-19. L’horari d’entrada i sortida dels casals s’ha ampliat per afavorir la conciliació familiar. Al seu torn, les estades esportives han allargat el període, començant a finals de juny i acabant a principis de setembre, fet que ha permès cobrir per primera vegada tot el període estival.

A aquests canvis i millores, se sumen també la introducció de bonificacions per a les famílies nombres, monoparentals i dones víctimes de violència masclista. S’ha tingut en compte la situació econòmica dels nuclis familiars, fet que ha permès que nens i nenes poguessin participar en les estades per primera vegada. Aquest és el tercer torn de les estades i, en general, Castro ha valorat positivament el funcionament de les estades, com li han tramés infants i famílies, els equips de monitors i les empreses que s’encarreguen del seu desenvolupament.

Els casals, amb servei de menjador, es fan a les escoles Pràctiques I, Parc de l’Aigua i Riu Segre, i sense servei de menjador a Escola El Vilot- Sucs (juliol) i Escola Josep Mañé de Raimat (agost). Els tallers temàtics sobre teatre artístic i activitats cientificotecnològiques s’han dut a terme durant el mes de juliol a les escoles Pràctiques I, Santa Maria de Gardeny, Magraners, La Mitjana i Joan XXIII.

Servei d'Esports

Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614