Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Esport, patrimoni i oci es donen cita a la Cursa dels Templers

Esport, patrimoni i oci es donen cita a la Cursa dels Templers

L’esdeveniment esportiu arriba a la XIII edició amb la novetat d’una prova de 3 km oberta a totes les edats. El tinent d’alcalde Rafael Peris assenyala que la nova prova atlètica, amb un recorregut pel Turó de Gardeny, ajudarà a atansar el Castell i el Parc Científic a la ciutadania.

26-02-2019

Esport, patrimoni i oci tornaran a anar plegats aquest cap de setmana a la Cursa dels Templers, que enguany arriba a la XIII edició, amb un conjunt d’esdeveniments esportius que introdueixen com a novetat una prova de 3 km, oberta a totes les edats.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, ha participat aquest matí al Castell dels Templers en la presentació d’aquesta cita esportiva, que arrencarà dissabte, 2 de març, amb les curses infantils, i que tindran la seva jornada gran l’endemà, amb la prova de 10 km.

La novetat d’enguany és la inclusió d’una cursa de 3 km, oberta a tothom a partir dels 12 anys. L’organització ha escollit aquesta distància per poder encabir un major nombre de participants, ja que la distància intermèdia de 5 km no és tan assequible.

Rafael Peris ha agraït la iniciativa dels organitzadors, que, a més de contribuir a visualitzar l’espai turístic del Castell dels Templers en donar nom a la prova, ara amb la cursa de 3 km, que recorrerà els indrets del Turó de Gardeny, també posa en valor i atansa a la ciutadania el desenvolupament econòmic que suposa el Parc Científic per la ciutat.

El dissabte al matí tindran lloc les curses infantils, que sota el lema “Aturem l’obesitat infantil’ volen conscienciar els participants de la importància de la promoció de la salut, convidant-los a un esmorzar amb fruita fresca.

La Cursa dels Templers té un vessant solidari, ja que les inscripcions dels participants són a benefici del Banc dels Aliments, tret de les proves infantils, que són gratuïtes. En aquest cas, es demana als menors que aportin algun aliment per la mateixa causa.

El plat fort de la Cursa dels Templers tindrà lloc diumenge, a les 10.30 h, amb la sortida de la prova de 10 km, reservada a majors de 14 anys. Dos minuts després arrencaran a córrer els atletes de la cursa de 3 km. Tots ells seran obsequiats a l’arribada amb un tast de productes de la terra.

L’organització ha mantingut el mateix recorregut pels carrers de la ciutat, que la darrera edició. La sortida està prevista a l’esplanada del Castell, per enfilar tot seguit per Cardenal Cisneros, Onze de Setembre, Passeig de Ronda, Rovira Roure, Plaça Ricard Vinyes, Prat de la Riba, Alcalde Porqueres, Plaça Europa, Passeig de Ronda, Rovira Roure, Onze de Setembre, Rovira Roure, Ronda, Joc de la Bola, Ferran el Catòlic, Cardenal Cisneros i tornar de nou al Castell de Gardeny.

Els organitzadors confien a superar la xifra de mil participants, ja que el ritme d’inscripcions és superior al del passat any. Fins ara, ja han formalitzat la seva participació al voltant de 500 atletes entre infants i adults.

A la presentació de la Cursa dels Templers a més de Rafael Peris i el regidor i diputat provincial Paco Cerdà, també han assistit el director de l’Associació Esportiva EKKE, Pep Castarlenas; el director tècnic de la cursa, Ivan Espílez; el director de Supsa Supermercats Pujol, Rafel Oncins, patrocinador de la present edició, i el representant d’Esports de la Generalitat, Joan Segura.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614