Esteu aquí: Inici NOTÍCIES L’alcalde Pueyo felicita el Club Ciclista Terraferma pels seus 40 anys

L’alcalde Pueyo felicita el Club Ciclista Terraferma pels seus 40 anys

L’entitat esportiva inaugura al centre cívic de Balàfia una exposició de fotografies, trofeus i objectes vinculats al club lleidatà, i inclou un auca de l’il·lustrador Ermengol que recull la història d’aquestes quatre dècades.

16-03-2023

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha felicitat el Club Ciclista Terraferma amb motiu dels 40 anys de l’entitat esportiva i de l’exposició que ha inaugurat aquest dissabte per commemorar-ho. Pueyo ha recordat els inicis d’aquest club, amb les il·lusions d’un grup d’afeccionats lleidatans a l’esport del pedal, i com ha evolucionat fins a consolidar-se com una de les entitats més representatives del teixit esportiu de la ciutat.

L’alcalde ha assegurat que el ciclisme aplega els millors valors de l’esport, com l’esperit de sacrifici, la solidaritat, el respecte pel territori i la natura, entre altres. I ha subratllat la implicació del club en diferents esdeveniments esportius de la ciutat.

L’exposició que s’ha inaugurat aquest dissabte al centre cívic de Balàfia està formada per fotografies (la majoria de Jaume Capdevila), trofeus i objectes vinculats al club i compta amb un element especial: l’auca que ha creat l’artista multidisciplinari, Ermengol, Armengol Tolsà, un dels il·lustradors més reconeguts del territori, que fa un repàs per la història de l’entitat.

El president del club, Arturo Santiveri, ha assegurat que, malgrat els entrebancs, l’entitat ha aconseguit celebrar quatre dècades i ha agraït el suport a totes les persones que ho han fet possible.

El Club Ciclista Terraferma cumpleix 40 anys

Els regidors Ignasi Amor i Jackson Quiñónez han assistit a l’obertura de la mostra, amb el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana; el delegat de la federació a Lleida, Víctor Saiz; el comissari de l’exposició, Josep M. Fernández, i els representants de l’associació de veïns del barri.

El Club Ciclista Terraferma ha organitzat diverses activitats per celebrar aquest 40è aniversari. En aquesta trajectòria, s’ha de fer esment dels equips que ha coordinat, en representació del ciclisme de Ponent, a competicions d’àmbit català, espanyol i francès. Actualment, té unes 170 persones sòcies i destaca la participació femenina, que cada cop es més present.

Servei d'Esports

Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614