Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La 3a edició de la Cursa SED mourà la ciutat de Lleida per una causa solidària

La 3a edició de la Cursa SED mourà la ciutat de Lleida per una causa solidària

Aquesta cita esportiva, en la qual es preveu una participació de 800 corredor, està organitzada per l’ONG SED del Col·legi dels Maristes amb la qual hi col·labora l’Ajuntament de Lleida. Tots els beneficis obtinguts de les inscripcions es destinaran al projecte de reinserció social de menors exsoldats, que es du a terme a la ciutat de Berbérati, a la República Centreafricana

07-03-2017

La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha presidit la presentació de la 3a edició de la Cursa SED que se celebrarà el diumenge 19 de març, a partir de les 10 hores. Aquesta cita esportiva, impulsada per l’ONG SED Lleida i amb la qual hi col·labora la Paeria, s’emmarca dins el projecte de reinserció social de menors adolescents exsoldats de la ciutat de Berbérati a la República Centreafricana, al qual es destinaran tots els beneficis obtinguts de les inscripcions dels més de 800 corredors que hi participaran.

Montse Parra ha destacat ”la gran implicació de l’ONG SED en projectes socials, en aquest cas impulsant un esdeveniment esportiu solidari per a tots aquells que els agradi córrer o simplement caminar i passar una bona estona en un entorn familiar i festiu” (tall de veu M. Parra). La Cursa SED, en la qual també hi participaran 120 voluntaris i més de 50 empreses col·laboradores, té com a objectiu sensibilitzar els veïns amb aquesta causa solidària i aconseguir recursos per a les entitats que treballen a Berbérati, per tal que els infants gaudeixin de drets i oportunitats i es puguin reincorporar a la societat.

La cursa recorrerà els carrers de Lleida i comptarà amb dos itineraris amb sortida i arribada al col·legi dels Maristes, un de 5 km i l’altre de 3,5 km per a tots aquelles persones que optin per participar-hi caminant. A més, l’organització ha amagat ous de la “Gallina Manya” que un cop es presentin en acabar la carrera es descobrirà què hi ha al seu interior. Per altra banda, durant el transcurs de la carrera els participants podran disposar d’una gran varietat de serveis, entre els quals se’ls hi oferirà classes de zumba, avituallament a mitja cursa, guarda-roba, sortejos, una bossa per als corredors amb un lot de productes variats, i a l’arribada, una xocolatada popular, entre d’altres.

A l’acte de presentació també han assistit els responsables de la cursa, Joan Dalmau, Víctor Ruiz i Javier Pérez, així com el representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Lleida, Joan Segura.

Sobre el projecte de l’ONG SED Lleida

El col·lectiu protagonista del projecte són els infants i adolescents de la zona de Berbérati que han quedat en situació de vulnerabilitat al marge de la llei i de la societat, ja sigui perquè s’han incorporat als grups armats Anti-balaka existents a la regió des de l’esclat del conflicte i no tenen els recursos o les capacitats per deixar les armes i recuperar un model de vida digne sense violència; o bé, perquè han estat acusats de cometre actes de "sorcellerie" (bruixeria) i, en conseqüència, rebutjats per les seves famílies.

En el projecte que impulsa l’ONG SED Lleida es treballa amb un total de 150 adolescents menors d’edat. Se celebraran reunions periòdiques amb els protagonistes de l’acció, sessions de formació “Education à la Vie et à l’Amour” i mètodes d'educació en la NO-violència i grups de diàleg. Així mateix, es duran a terme treballs de capacitació en el cultiu de la terra com a model de treball i eina per assolir un nivell de vida dignes, ajudant-los a desenvolupar les seves capacitats i aptituds per guanyar-se la vida dignament.

Amb aquesta projecte es pretén que aquells adolescents que es troben en risc o situació d’exclusió fruit de diverses circumstàncies, sovint alienes a la seva voluntat, puguin entrar en un procés per a la seva recuperació i reinserció social.

Les inscripcions a la cursa es poden obtenir al lloc web www.cursased.cat o presencialment al col·legi Els Maristes de 8.30  a 19 hores, amb preus que oscil·len entre els 10€ i els 12€. Per a aquelles persones que no tinguin l’oportunitat d’assistir a la cursa podran adquirir el dorsal solidari amb una aportació econòmica voluntària.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614