Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La Caminada de les Dones abraça la Seu Vella

La Caminada de les Dones abraça la Seu Vella

Els participants han simbolitzat amb el gest la reivindicació per aconseguir que el monument sigui Patrimoni de la Humanitat

07-03-2017

Unes 150 persones han participat aquest matí en la Caminada Internacional de les Dones, una iniciativa de DonaBalàfia i la Vocalia de la Dona de l’Associació de Veïns de Balàfia, per celebrar la diada reivindicativa per la igualtat de les dones, que també ha servit per reivindicar la Seu Vella com a patrimoni de la Humanitat.

En aquest sentit, al finalitzar la caminada, els participants han envoltat simbòlicament la Seu Vella, des del Baluart de la Reina. Entre els assistents hi havia el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans i les regidores Magda Gispert i Ángeles Ribes.

A primera hora del matí, els participants en la caminada s’han concentrat en el Baluard de la Reina per iniciar un itinerari que els ha dut a recorre alguns dels carrers dedicats a les dones que van destacar en els àmbits de la ciència, la medicina, la música, l’ensenyança, i també algunes polifacètiques que van dedicar la seva vida a la pedagogia i l'ensenyament i a les belles arts de Lleida i d'arreu.

Els carrers de la física Marie Curie i Maria Montessori, de la Dra. Castells i els Jardins de Zoe Rosinach i Maria Mercè Marçal, han estat alguns dels llocs visitats, així com la plaça de Pepita Raimundi, Víctor Català i el Parc de Santa Cecília.


<< Tornar

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614