Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La nova Agenda Jove Estiu 2020 de la Paeria promou la creació, l’esport, l’art urbà, el ball i la natura

La nova Agenda Jove Estiu 2020 de la Paeria promou la creació, l’esport, l’art urbà, el ball i la natura

Ampli ventall d’activitats durant els mesos de juny, juliol i agost per a joves d’entre 13 i 30 anys. El termini de preinscripció és del 8 al 12 de juny i es recomana fer els tràmits de manera telemàtica.

04-06-2020

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Lleida ha presentat avui la nova Agenda Jove Estiu 2020, un ampli ventall d’activitats adreçades a joves d’entre 13 i 30 anys focalitzades, molt especialment, en la creació, l’esport, l’art urbà, el ball i la natura.

Els tallers estan organitzats per la Paeria, associacions juvenils o grups diversos de joves i són, en la seva majoria, gratuïtes. Les activitats, que tindran lloc majoritàriament a La Palma o a l’aire lliure, es realitzaran seguint en tot moment les mesures sanitàries que estableix la Generalitat de Catalunya.

El termini de preinscripció per a les activitats organitzades per la Regidoria de Joventut comença el proper dilluns 8 de juny i s’allargarà fins el dia 12. El 15 de juny tindrà lloc el sorteig i l’assignació de places.

El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha explicat que la Paeria ofereix aquest estiu unes 200 places als joves de la ciutat de Lleida, que s’hauran de fer seguint els protocols i les distàncies físiques entre persones. El responsable de Joventut ha volgut agrair el treball dels tècnics per fer possible que aquest estiu, malgrat les dificultats, es pugui tirar endavant l’Agenda Jove.

Algunes de les activitats destacades de l’Agenda Jove d’aquest estiu són:

- Setmana d’Esport i Natura: Activitats multiesportives i de medi ambient a l’aire lliure, amb diversos torns els mesos de juliol i agost. Les activitats, adreçades a joves d’entre 13 i 16 anys, tindran lloc de dilluns a divendres de 9,30 hores a 12.30 hores. Per poder realitzar aquestes activitats cal disposar de bicicleta i casc.

- Fem el pas: art urbà. Pintura de missatges als passos de vianants en diferents zones de la ciutat. Les activitats, adreçades a joves d’entre 13 i 20 anys, tindran lloc de dilluns a divendres de 9,30 hores a 12.30 hores.

- Iniciació a la fotografia: Treu més partit de la teva càmera. Les activitats, adreçades a joves d’entre 15 i 30 anys, tindran lloc els dilluns i dimecres de 18 a 20 hores. Cal disposar de càmera fotogràfica digital, reflex o compacta.

- Fem un curtmetratge: Participa des de la realització del guió fins a la post producció. El taller, adreçat a joves d’entre 13 i 17 anys, tindrà lloc en un únic torn del 10 al 21 d’agost en horari de dilluns a divendres de 9.30 h a 13.30 hores.

- Workshops en anglès. La Regidoria de Joventut ha organitzat un taller del 27 al 31 de juliol per joves d’entre 13 a 15 anys i un altre del 3 al 7 d’agost per a joves d’entre 16 i 20 anys. L’horari de les activitats serà de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores.

- Tour fotogràfic: Aprèn a fer bones fotos per la ciutat de Lleida. L’activitat, que tindrà lloc en diversos torns al juny, juliol i agost, està adreçada a joves d’entre 13 i 15 anys i tindrà lloc de dilluns a divendres de 10 a 13 hores. Per realitzar aquest taller cal portar càmera fotogràfica digital, reflex o compacta.

- Deixa’m ballar: Videoclip. Activitat adreçada per a joves d’entre 16 i 25 anys que tindrà lloc del 6 al 17 de juliol els dimarts, dimecres i dijous de 10 a 12 hores. Realització d’un videoclip per a la campanya de prevenció d’agressions sexistes.

- Curs de premonitors/es. Activitat per formar-se com a premonitori i col•laborar a Estiu de Joc. S’han organitzat diversos torns, tots al mes de juliol. El curset tindrà lloc de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i està adreçat a joves d’entre 15 i 17 anys.

- Lleida Jove Running Team: Vols formar part d’un grup d’entrenament de running?Activitat per a joves d’entre 14 i 20 anys.

L’Agenda Jove també incorpora enguany activitats organitzades per entitats i grups de joves de Lleida. Destaca, per exemple, l’activitat Fase Rem Online amb campionats de videojocs, campionats de Kpop, Scape Rooms i Xats, entre altres.

També cal destacar l’activitat de Krea d’Agipa, que proposa activitats variades com boxa, jocs d’escapa’t, festa holi, partits de pàdel i interactuació amb cavalls, entre altres.

També s’ofereixen intercanvis juvenils amb joves de Geòrgia, Portugal, Bulgària, Polònia i Estònia,una activitat per a joves d’entre 18 i 30 anys organitzada a través del Youth Access To Grow de l’Associació Prosec

La Paeria recomana fer els tràmits de preinscripció i inscripció de manera telemàtica a través del portal de tràmits. Si no es pot fer el tràmit de manera on-line, es pot demanar cita prèvia al telèfon 973 700 666 en horari de 9.00 h a 14.00 hores.

Més informació a Lleida Jove-La Palma, ubicada al carrer La Palma, 6-10 de Lleida, als telèfons 973 700 666 o 683 644 039, al web https://lleidajove.paeria.cat . També es pot consultar el dossier informatiu adjunt.

Consulta l'agenda Jove

Servei d'Esports

Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614