Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La Paeria cedeix temporalment una finca de les Basses al Club Tir amb Arc Lleida

La Paeria cedeix temporalment una finca de les Basses al Club Tir amb Arc Lleida

El terreny, de 3.250 m2 i al costat de la pista d’atletisme del Parc Alcalde Pons, permetrà a l’entitat esportiva fer activitats de formació, entrenaments i tecnificació

17-11-2020

L’Ajuntament de Lleida cedeix l’ús de part de la finca municipal situada al Parc Alcalde Pons, a Les Basses, per destinar-la a activitats de formació, entrenaments i tecnificació de la pràctica esportiva de tir amb arc a l’Associació Club Tir amb Arc Lleida. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i el regidor d’Esports i Activitat Física, Sergio González, amb president del club, Simeó Fuentes, han visitat aquest matí el terreny municipal, de 3.250 m2, adjacent a la pista d’atletisme. Es cedeix el seu ús per dos anys. Postius ha explicat que l’espai permet atendre les necessitats que manifesta el club per dur a terme la seva activitat, garanteix les mesures de seguretat per la pràctica d’aquest esport i, alhora, és compatible amb la normativa i el plantejament municipal, d’acord amb l’informe urbanístic complementari.

El regidor d’Esports ha indicat que amb aquest acord s’atén una reivindicació del club, que aquest estiu va contactar amb la regidoria proposant la utilització d’aquest terreny. "Intentem atendre en la mesura que podem les peticions que ens fan les organitzacions esportives, establint condicions que puguin ser raonables per ambdues parts", ha comentat. Així, ha afegit, que el club podrà disposar d’un camp a l’aire lliure, per poder entrenar les distàncies de 70, 60, 50, 40, 30, 18 i 12 metres, amb les millores i adequacions necessàries, i també s’hi podrà competir.

El president de l’entitat ha valorat la implicació de la Paeria per tirar endavant amb l’acord. El Club de Tir amb Arc Lleida haurà de delimitar el terreny i fer-se càrrec de les despeses de manteniment i de neteja de l’espai i del seu entorn pròxim. Un dels requisits que contempla l’acord és que en el termini de sis mesos l’entitat haurà de sol·licitar les permitents autoritzacions per legalitzar i desenvolupar la seva pràctica esportiva a l’espai cedit. El club compta amb 36 arquers federats i una cinquantena de socis. Entre les finalitats principals, té el foment, la pràctica i la difusió del tir amb arc. A més, als seus estatus es preveu la promoció de l’activitat esportiva de tir amb arc en menor d’edats, en dones i en persones amb alguna discapacitat.

Arran d’aquest conveni, es crearà una comissió de seguiment, formada per membres de l’Ajuntament i del Club de Tir amb Arc Lleida, que es reunirà semestralment, així com extraordinàriament quan alguna de les parts ho consideri adient. La cessió d’ús es fa amb caràcter de precari i, per tant, és revocable en qualsevol moment per part de l’Ajuntament. L’expedient sobre la cessió s’ha exposat públicament al setembre i no ha registrat al·legacions ni reclamacions.

Servei d'Esports

Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614