Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La Seu Vella, punt d’arribada del Campionat d’Europa de raids d’aventura - Raidaran Lleida Pirineus 2016

La Seu Vella, punt d’arribada del Campionat d’Europa de raids d’aventura - Raidaran Lleida Pirineus 2016

Lleida designarà el proper 23 de juliol el campió d'Europa de raids d'aventura. Més d’una trentena d’equips d’una desena de nacionalitats participaran en la tercera edició d’aquesta prova internacional

12-07-2016

Lleida acollirà el proper 23 de juliol l’arribada del Raidaran Lleida Pirineus 2016. La Seu Vella de Lleida serà per primera vegada l’escenari escollit per designar el campió d’Europa de raids d’aventura d’enguany, que sempre havia situat la sortida i l’arribada a la Val d’Aran.

La tinenta d’alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha destacat en el decurs de la presentació del Raidaran Lleida Pirineus la projecció i difusió internacional de Lleida en general, i de la Seu Vella en particular, que s’aconseguirà amb aquest esdeveniment que servirà “per difondre el monument més emblemàtic de la ciutat arreu del territori”. “Si volem que el Turó de la Seu Vella sigui Patrimoni Mundial de la Unesco l’hem de donar a conèixer i integrar-lo en la nostra vida quotidiana. Una de les maneres que tenim per posar el Turó de la Seu Vella en valor és que esdeveniments internacionals tinguin lloc en aquest monument”, ha conclòs la responsable d’esports del consistori lleidatà.

Més d’una trentena d’equips d’una desena de nacionalitats ja han confirmat la seva presència en l’esdeveniment, entre ells França, Finlàndia, Polònia, República Txeca, Països Baixos, Regne Unit, Dinamarca, Suècia, Estònia o Letònia i, també, de Canadà i Colòmbia han confirmat la seva participació en l’esdeveniment. En total, els raiders completaran entre 300 i 500 quilòmetres per superar proves de tot tipus, entre elles barranquisme, caiac, trekking, BTT i vies ferrades. El recorregut serà una incògnita fins a l’últim moment.

La inscripció està limitada enguany a la categoria d’elit. Els equips estaran formats per quatre membres, dels quals almenys un sempre ha de ser dona. Els equips no podran comptar amb assistència pròpia i hauran de confiar el trasllat dels materials a l’organització, un tipus d’estructura de carrera que permet la igualtat de condicions de tots els participants, vinguin d’on vinguin, en qüestions de logística.

La sortida d’aquesta competició tindrà lloc a Vielha, a la Vall d’Aran, el proper dimecres 20 de juliol. El guanyador de la competició, al marge del títol de campió d’Europa de l’ARES, obtindrà el premi d’una plaça amb la inscripció gratuïta per al proper Campionat del Món ARWC, que es disputarà a Austràlia al novembre.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614