Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La trobada de Miniatletisme inaugura les Escoles Esportives Municipals

La trobada de Miniatletisme inaugura les Escoles Esportives Municipals

652 alumnes de 24 centres de Lleida han participat en aquesta iniciació a l’esport per a nens i nenes de 6 a 10 anys.

11-11-2019

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de Lleida ha inaugurat aquest matí el curs 2019/2020 de les Escoles Esportives Municipals amb una nova edició del Miniatletisme a la pista municipal de les Basses d’Alpicat.

Han estat 652 els nens i nenes, de 1r a 4t curs de Primària, de 23 centres escolars de Lleida, que s’han inscrit per participar en aquesta matinal esportiva, a la qual ha assistit el tinent d’alcalde Paco Cerdà.

Al llarg del matí, s’han celebrat diverses proves atlètiques: curses, salts i llançaments, semblants a les clàssiques de l’Atletisme adaptant-se, però, a les possibilitats físiques dels nens i nenes que han participat, tenint en compte que tots elles tenien una edat entre els 6 i 10 anys.

En total, hi ha hagut 14 proves distribuïdes per tot l’espai de la pista municipal d’atletisme de les Basses d’Alpicat. Sis de les activitats han estat proves atlètiques ubicades pel tartan i els dos fossars, a més de les 2 proves de salts (alçada i perxa -una de les proves amb més èxit per la seva singularitat-) i altres dues organitzades per la Federació Catalana d’Esport Adaptat, on s’han fet curses amb cadira de rodes i curses amb els ulls tapats i guia, per conscienciar els nens i nenes de la pràctica esportiva per a discapacitats. A l’espai central de la pista s’han fet jocs i esports alternatius on s’han pogut donar a conèixer activitats poc conegudes o practicades, com jocs amb paracaigudes, korfall, handbol i Agility.

Han estat 14 els grups que s’han creat, distribuïts segons les diferents edats dels nens i nenes, que han anat canviant d’activitat cada 10 minuts, amb 2 minuts per fer canvis entre activitats, amb l’objectiu que tots els atletes poguessin participar en totes elles.

Una de les finalitats d’aquesta jornada és la promoció de l’esport i la bona alimentació, per la qual cosa s’ha aturat l’activitat a mig matí, per oferir un esmorzar a tots els participants.

En totes les proves hi ha hagut un equip d’atletes del Club Lleida Unió Atlètica, que han ensenyat als participants la tècnica bàsica de cada una de les proves.

Les Escoles Esportives Municipals

En aquest curs 2019-2020, 1.492 nens i nenes participen en les Escoles Esportives Municipals. Es tracte d’alumnes escolaritzats en etapes d’Infantil i Primària de 34 escoles de Lleida, distribuïts en més de 100 grups que practiquen diferents activitats esportives, que van des de la psicomotricitat i multiesports, a esports més tradicionals com el futbol sala, l’handbol o el bàsquet per exemple.

Aquestes activitats es desenvolupen a les instal·lacions dels mateixos col·legis fora de l’horari escolar, completant així una oferta variada pròxima als nens i nenes de la ciutat de Lleida i creant una àmplia base de participants en activitats esportives des de ben petits.

Un dels objectius d’aquestes escoles esportives és iniciar progressivament als nens i nenes en una activitat física, per fomentar i educar una forma de vida més positiva i viure els comportaments socials i les relacions afectives que els diferents esports representen, col·laborant i cooperant amb els altres.

Les Escoles Específiques

Les Escoles Municipals Específiques tenen com a objectiu afavorir l’aprenentatge i millora de diferents d’esports que són difícils d’encabir en les instal·lacions escolars, per les particularitats tècniques de cadascun d’ells. Compten generalment amb la col·laboració d’un Club de la ciutat que dóna suport i continuïtat a les activitats.

Les escoles programades per a aquest curs, que va del 6 d’octubre fins al 13 de juny són:

Agility, atletisme, gimnàstica artística, natació, ciclisme de muntanya “BTT”, escacs, escalada, esport adaptat “hoquei/eslàlom en cadira de rodes”, pesca esportiva, piragüisme, rugbi, tenis, tir amb arc i triatló.

Aquest curs hi ha un total de 440 nens i nenes inscrits.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614