Esteu aquí: Inici NOTÍCIES La Xa Pedalada Popular aplega uns 500 participants

La Xa Pedalada Popular aplega uns 500 participants

L’activitat forma part de les activitats que l’Ajuntament de Lleida ha organitzat per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

10-10-2016

La Mitjana ha concentrat aquest matí gairebé mig miler de persones amb motiu de la Pedalada Popular, una activitat inclosa dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que ha arribat a la seva desena edició i que ha organitzat la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat.

El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i el regidor Josep Maria Baiget, acompanyats pel medallista olímpic Sergi Escobar, s’han sumat a aquesta activitat bàsicament familiar, on han participat molts pares i fills, recorrent un circuit de gairebé 8 quilòmetres.

La pedalada ha sortit del Parc de la Mitjana i transitat per les avingudes Pearson, Tortosa, El Segre i Madrid, fins a arribar a la Plaça Espanya, on han enfilat per Alcalde Areny, per tot seguit travessar el riu pel Pont dels Instituts. Un cop al marge esquerra, els participants han circulat pel carrer Jaume II, per baixar a la llera del riu, que només han deixat a l’altura de la carretera de Grenyana. Aquí, han girat cap al Pont de Pardinyes, per retornar a l’avinguda Tortosa i Pearson i enfilar el Parc de la Mitjana, on han rebut l’avituallament.

L’organització de la pedalada ha comptat amb la col·laboració de 25 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural, de l’Institut Joan Oró.

La Pedalada forma part de les activitats que l’Ajuntament de Lleida ha organitzat per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura per tal de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Enguany el lema europeu de la setmana ha estat ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent.’, per tal de fer palès que a més de vetllar per una vida saludable, la mobilitat sostenible i segura també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614