Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Lleida acull el Campionat Europeu de patinatge de Grups de Xou i Precisió

Lleida acull el Campionat Europeu de patinatge de Grups de Xou i Precisió

S’espera la participació d’un miler de patinadores, les millors de la disciplina.

10-08-2021

El Pavelló Barris Nord de Lleida serà escenari aquest cap de setmana el Campionat Europeu de patinatge de Grups de Xou i Precisió, una de les cites més significatives d’aquesta disciplina a escala mundial i que reuneix les millors patinadores d’arreu.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida la presentació de la competició, acompanyat del regidor d’Esports, Ignasi Amor, del vicepresident primer de la Federació Catalana de Patinatge, Eduard Casals, i del president del Comitè nacional de patinatge artístic de la Federació Espanyola, Francesc Jansà.

En aquesta edició, que té lloc els dies 29, 30 i 31 de juliol, es preveu la participació de més de mil esportistes -la xifra pot canviar per raó de la pandèmia- procedents de Portugal, França, Alemanya, Itàlia, Estònia i Israel, a més d'Espanya. Pueyo ha remarcat que Catalunya és un territori bressol de grans equips de patinatge, amb una notòria trajectòria i palmarès, com es podrà comprovar en aquest campionat on competiran el Club Patinatge Artístic Olot, més de 10 vegades campió del món, o l’actual campió d’Europa, el Club Patinatge Artístic Girona.

Pueyo ha assenyalat que aquest és el campionat més important en l’àmbit mundial i Lleida és l’escenari que tanca la temporada europea: “tal com ja vam fer a l’abril al Campionat Estatal o fa dos anys, al campionat d’Europa organitzat també aquí, us tornem a agrair la confiança per fer de Lleida una ciutat referent en el patinatge artístic, i de la projecció internacional que això suposa per a la ciutat”.

Ignasi Amor ha subratllat que l’esdeveniment ha fet exhaurir les places hoteleres a Lleida i que les reserves lligades a aquesta competició han arribat a punts com Balaguer o Salou. El regidor d’Esports ha avançat que la repercussió econòmica per a la ciutat pot oscil·lar entre els 700.000 i el milió d’euros.  Amor ha remarcat el compromís del govern municipal per ser escenari de grans competicions esportives i, més encara, si aquestes se centren en modalitats femenines, com és el cas.

Els representants municipals han agraït el treball i el compromís dels organitzadors: World Skate Artistic i les Federacions Catalana i Espanyola de Patinatge i, en especial, a la Territorial de Lleida, així com de la col·laboració d’institucions i entitats per fer possible que Lleida aculli aquesta nova trobada esportiva internacional.

A la presentació han assistit els tinents d’alcalde Sandra Castro i Paco Cerdà i els edils Jackson Quiñónez, Ángeles Ribes, Sergio González i Marisa Xandri.

Servei d'Esports

Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614