Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Lleida dedica un carrer a J. Luís González, empresari, polític i promotor de l’esport

Lleida dedica un carrer a J. Luís González, empresari, polític i promotor de l’esport

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha destacat el compromís, la generositat i la capacitat de compartir de González i que va projectar la ciutat allà on anava, sent-ne ambaixador. “Era un dels homenots” de Lleida, ha dit, la memòria del qual perdurarà amb aquest carrer, prop del Golf Raimat Club, del qual va ser cofundador.

29-11-2018

Hermínia Sirvent

Hermínia Sirvent

Lleida ha dedicat un carrer a l’empresari lleidatà, polític i promotor de l’esport, José Luís González Mínguez (1947-2004). El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la vídua, Rosa Maria Sans, i la seva filla, han descobert la placa del carrer, situat prop del Golf Raimat Club, del qual va ser cofundador. L’alcalde ha assenyalat que González va ser polifacètic i que va revolucionar el sector immobiliari en el seu moment, va ser paer a l’Ajuntament en època democràtica i promotor esportiu, participant en projectes que es feien a la ciutat. Larrosa ha destacat el compromís i la generositat de l’homenatjat amb Lleida, així com la seva alegria i la capacitat de compartir. “Trobo a faltar persones com ell a la ciutat”, ha afirmat l’alcalde, qui l’ha qualificat “d’homenot” entranyable, la memòria del qual perdurarà amb el reconeixement d’aquest carrer.

La vídua de González s’ha mostrat emocionada per aquest reconeixement que recull el sentiment que ha aplegat familiars i amics aquest dimecres, per homenatjar una persona treballadora i lluitadora per la seva ciutat. Sans ha exposat la preocupació que sempre tenia per dotar Lleida d’equipaments públics i privats i que “sempre feia sentir gran la gent que l’envoltava”, ha conclòs.

El president del Raimat Golf Club, Josep Ramon Gabàs, s’ha sumat als agraïments i ha recordat el qui va ser l’impulsor de l’entitat, lluitant fins aconseguir-la. Igualment, el president de l’Associació Amics José Luís González, Juan Antonio Santos, ha posat en relleu l’esperit de González, que sempre estava disposat a ajudar els demés. Per això, ha explicat que l’entitat intenta mantenir aquesta vocació i, a més de recordar-lo amb el Memorial de golf i un concert que es va fer a l’Auditori Municipal amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, fan accions solidàries amb Arrels, entre altres. Santos ha dit que la tria de la ubicació del carrer no podia ser més encertada, ja que a un costat hi ha el camp de golf, l’esport que més li agradava, i a l’altre, la zona on residia. El president de l’Associació ha afegit que va ser un gran ambaixador de Lleida i que el reconeixement és merescut.

La proposta de dedicar un carrer a J. Luís González va néixer de l’Associació Amics José Luís González. Entre altres càrrecs, va ser regidor d’esports a la Paeria del 1979-1983; president de la Unió Esportiva Lleida i directiu i cofundador de diverses entitats esportives, culturals i socials de la ciutat.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614