Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Lleida es mobilitza contra el càncer de mama

Lleida es mobilitza contra el càncer de mama

Gairebé 2.000 persones participen en la quarta caminada popular organitzada per l’AECC Lleida per recaptar fons per lluitar contra aquesta malaltia. Han recorregut els 10 km del trajecte d’anar i tornar de la passarel·la dels Camps Elisis fins a l’Ermita de Grenyana.

17-10-2016

La ciutat de Lleida s’ha solidaritzat avui amb la lluita contra el càncer de mama en una caminada popular, organitzada per l’AECC-Lleida per recaptar fons destinats a fer front a aquesta malaltia. La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, s’ha sumat a la iniciativa, així com els regidors Toni Postius, Paco Cerdà, Carles Vega i Dolors López. Plegats han fet la caminada juntament amb les gairebé 2.000 persones que hi han participat i que han omplert el trajecte dels Camps Elisis a l’Ermita de Grenyana de dos colors: el verd, de les seves samarretes, i el rosa, dels mocadors, bosses i globus, ambdós identificatius de la diada.

Aquest és el quart any que l’’AECC de Lleida organitza aquesta marxa amb motiu del dia mundial contra el càncer de mama, que se celebra aquest dimecres. L’activitat, de caràcter lúdic i esportiu, s’obre cada any a tota la ciutadania, i recapta fons que es destinen íntegrament als programes i activitats que desenvolupa l’entitat en el suport integral al pacient de càncer i la seva família, així com a la informació, la prevenció i la investigació sobre la malaltia.

L’AECC de Lleida ha concedit prestacions aquest any a 24 persones per a medicació, pròtesis o trasllats. Unes peticions d’ajut econòmic dels malalts de càncer no deixen de créixer, segons va informar el passat dimarts la gerent de l’entitat, Eva Figuera, en presentar la caminada. “La crisi hi té molt a veure, però també que és un servei cada vegada més conegut”, va explicar. Aquestes ajudes estan destinades fonamentalment a costejar pròtesis, perruques, medicació o trasllats que no cobreix la sanitat pública.

Aquest és un dels molts serveis que ofereix l’associació a les comarques lleidatanes, on també compta amb atenció psicològica, fisioteràpia en onze piscines, tallers de marxa nòrdica, cures estètiques, ioga o alimentació, entre altres.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614