Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Lleida serà la seu del XIXè Campionat d’Espanya Cadet Masculí de Clubs de Bàsquet

Lleida serà la seu del XIXè Campionat d’Espanya Cadet Masculí de Clubs de Bàsquet

La Paeria organitzarà la fase final del campionat que tindrà lloc del 21 al 27 de maig i que aplegarà els 32 millors equips de l’Estat, amb jugadors de 15 i 16 anys L’Ajuntament invertirà un màxim de 25.000 euros en aquest esdeveniment, que revertiran en beneficis esportius i econòmics, amb un impacte d’unes 3.000 persones, sent uns 700 jugadors i tècnics, i amb plena ocupació per a l’hostaleria El conveni signat amb la Federació Catalana de Basquetbol recull la cessió de la Paeria dels pavellons municipals Barris Nord, Agnès Gregori i el de Pardinyes que juntament amb el del Sícoris Club acolliran els partits del campionat. Ros ha agraït la feina dels clubs de la ciutat perquè sense aquest teixit esportiu no seria possible acollir aquesta “festa del bàsquet”

02-03-2017

Hermínia Sirvent

Hermínia Sirvent

Lleida acollirà el Campionat d’Espanya Cadet Masculí de Clubs de Bàsquet, que se celebrarà del 21 al 27 de maig i que aplegar els 32 millors equips de l’Estat en representació de les seves comunitats autonòmiques. El paer en cap, Àngel Ros, i el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, han signat avui el conveni de col·laboració per organitzar la fase final del campionat, en què es preveu que més de 3.000 persones visitin la ciutat. L’alcalde Ros ha assenyalat els beneficis esportius, socials i econòmics d’aquest esdeveniment esportiu.

D’una banda, ha destacat que els 750 jugadors, tècnics i àrbitres que hi participaran, posant en relleu que l’esport és una eina educativa i els valors que es trameten. De l’altra, ha parlat del cost de l’organització, que serà d’un màxim de 25.000 euros que revertiran en una ocupació hotelera del 100% i amb impacte directe en la restauració i el comerç de la ciutat. El campionat, que es farà al maig, mes festiu a la ciutat per excel·lència, es desenvoluparà en 4 pavellons de la ciutat: els municipals Barris Nord, Agnès Gregori i el de Pardinyes, i el del Sícoris Club, entitat a la qual l’alcalde ha agraït la implicació. En aquest sentit, Ros ha remarcat el treball que fan els clubs de la ciutat, ja que sense aquest teixit esportiu no seria possible acollir aquesta "festa del bàsquet" i esdeveniments d'aquest tipus a Lleida.

El president de la FCBQ ha valorat la confiança i l’aposta de l’Ajuntament de Lleida per l’esport i ha incidit també en els beneficis esportius i econòmics de l’organització del campionat.

Els equips que prendran part del torneig estan integrats per jugadors de 15 i 16 anys i la majoria estan a l’últim any abans de passar a la categoria júnior, pel que, segons ha dit el president de la FCBQ a Lleida, Ferran Aril, “són els jugadors que en un futur veurem a l’ACB”, qui s’ha referit a la capacitat demostrada de Lleida per organitzar esdeveniments d’aquest tipus.

L’organització d’aquest esdeveniment s’emmarca dins el programa Lleida Esport&Emotion, un projecte que porta a terme Turisme de Lleida que pretén diversificar el segment de clients i que ha permès posicionar la ciutat com a seu d’esdeveniments esportius tant de caràcter nacional com internacional. Lleida ha acollit els darrers anys la celebració d’una àmplia varietat d’esdeveniments esportius. Recentment, s’ha conegut que Lleida serà una de les seus del Mundial Femení d'Handbol l’any 2021. S’ha de recordar que, entre altres, la ciutat ha estat l’escenari on han tingut lloc la Futsal, el Màsters de Tennis, la Volta Ciclista a Espanya i a Catalunya, la Davis Cup, la Copa Federació o la Copa del Rei d’Hoquei.

Hi han assistit el tinent d’alcalde Rafael Peris i els regidors Toni Postius, José Maria Córdoba, Núria Marín i Joan Vilella. També han estat presents en l’acte de la signatura els representants de diversos clubs de bàsquet de la ciutat: el Força Lleida, el CB Pardinyes, el CB Lleida, el CE Maristes i el Sícoris Club.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614