Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Lleida viu l’eufòria olímpica amb Saúl Craviotto.

Lleida viu l’eufòria olímpica amb Saúl Craviotto.

L’alcalde Ros ha traslladat al palista lleidatà l’estima i l’orgull de la ciutat, que vibra amb els seus èxits. L’emoció de la família del piragüisme s’ha fet evident, tant a la recepció a la Paeria com al Centre Municipal de Piragüisme que porta el seu nom. En l'acte institucional a l'Ajuntament, Craviotto ha afirmat: “Si hagués de descriure que és la felicitat per a mi, és el que estic veient ara mateix, en aquest edifici on hi ha la gent que més m’estimo”.

26-08-2016

Hermínia Sirvent

Hermínia Sirvent

Lleida ha viscut amb eufòria olímpica l’arribada de Saúl Craviotto a la ciutat. El doble medallista a Rio ha esclatat d’alegria quan el piragüista lleidatà ha arribat al Centre Municipal de Piragüisme que porta el seu nom. Aplaudiments, felicitacions i fotos s’han succeït en el que ha estat un dia inoblidble per a Craviotto per la gran i emotiva rebuda que ha tingut a la seva ciutat natal. El paer en cap, Àngel Ros, ha traslladat a l’esportista olímpic l’afecte de la ciutat i ha afirmat “Saúl, t’estimem” pels grans moments esportius amb què ha vibrat els lleidatans i pels èxits que ha aportat a l’esport. L’alcalde ha reconegut, però, que “també patim amb tu”. Li ha desitjat el millor a ell, a la seva família i al piragüisme lleidatà.

Saúl Craviotto recepció

L’alcalde ha presidit la recepció que s’ha fet al Saló de Sessions de la Paeria, amb la presència de la Corporació Municipal i de diverses autoritats locals, com el representat territorial de l’esport Lleida, Joan Segura, i li ha lliurat com a obsequi una Seu Vella de Plata, afirmant que “és el metall que et faltava en tornar de Rio”. Prèviament, el piragüista olímpic ha signat al Llibre d’Honor de la Paeria i ha sortit al balcó per saludar els lleidatans que s’han aplegat davant la Paeria, sumant-se al reconeixement de la ciutat.

Saúl Craviotto recepció 2

La família del piragüisme lleidatà ha acompanyat Craviotto en tot moment, mostrant-li la seva estima. El palista olímpic ha correspost assegurant que “si hagués de descriure que és la felicitat per a mi, és el que estic veient ara mateix, en aquest edifici on hi ha la gent que més m’estimo” i ha afegit “sóc la persona més feliç del món”. Saúl ha assegurat que aquest any ha estat el més complicat i alhora el més gratificant, perquè va estar a punt de llançar la tovallola i ha acabat emportant-se dues medalles. Craviotto, en to distès, ha dit que “la bèstia ha de descansar” però que la motivació que se li ha tramès i, sent encara jove, ha avançat que vol competir a Tòquio 2020, els que serien els seus quarts jocs.

Durant l’acte a l’Ajuntament, l’alcalde ha felicitat els esportistes lleidatans que han participat en els Jocs de Rio, amb l’atleta Abdelaziz Merzougui, i el genet d’Òs de Balaguer, Albert Hermoso. Ros ha agraït la presència del qui també ha estat olímpic en piragüisme, Quim Larroya, i d’exolímpics, com Sergi Escobar, i dels entrenadors de Merzougui i Lamdassem, Antonio Cànovas, així com dels representants dels clubs de piragüisme.

En un moment de tanta emoció com aquesta ha volgut recordar de manera especial la tragèdia al cor d’Itàlia, amb centenars de víctimes mortals i ferides, i ha condemnat el succés a Salou en què ha mort una jove lleidatana.

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, ha manifestat l’orgull que sent la ciutat amb el Saúl i l’emoció amb què s’han viscut els Jocs de Rio.

L’homenatge ha començat al Centre Municipal de Piragüisme de Lleida on una cinquantena de nens de l’escola de piragüisme li han fet un arc amb els rems, sota una pluja de confetis. Després, davant l’entusiasme de petits i grans, s’ha iniciat el trasllat en el Bus Turístic descobert, amb la seva família i els nens del centre, fins a l’Ajuntament de Lleida on s’ha fet l’acte institucional al balcó i al Saló de Sessions.

Saúl Craviotto ha aconseguit als Jocs de Rio dos medalles olímpiques en penjar-se l’or en K2 200 amb Cristian Toro i el bronze en K1 200 metres, que se sumen a l’or que va guanyar a Pequín i la Plata de Londres, convertint-se en un dels millors olímpics del país. Saúl Craviotto és un dels ambaixadors de Lleida en el marc del programa municipal Sport&Emotion de Turisme de Lleida, que té com a objectiu principal posicionar la ciutat com a seu d’esdeveniments esportius i fer-ne difusió arreu a través dels seus esportistes.

El Centre de Piragüisme Saúl Craviotto és la seu de la Federació Catalana i dels clubs d’aquest esport a la ciutat. La seu de la Federació de Piragüisme és l’única que sempre ha estat ubicada a Lleida. El centre, a l’avinguda de Tortosa, 88, al barri de Pardinyes, consta d’una instal·lació principal, amb vestidors, gimnàs, hotel de clubs, etc. i, com a espai complementari, té una segona instal·lació, que és un petit hangar situat al costat, per guardar piragües i el material dels més petits, amb rampa d’accés fins a la plataforma de la zona esportiva de la llera del riu.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614