Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Pol Romero guanya la Lleida Down Town Internacional

Pol Romero guanya la Lleida Down Town Internacional

La prova de mountain bike extrem aplega uns 80 participants que fan el descens des del Castell del Rei fins al Montepio

17-10-2016

Pol Romero, del Sortides BTT, ha estat el guanyador absolut de la novena edició de la Lleida Down Town Internacional, la prova de mountain bike extrem, que s’ha disputat aquest matí pels carrers del Centre Històric de la ciutat, en ser el participant que ha invertit menys temps a fer el descens, des del Castell del Rei fins al Montepio de l’avinguda de Blondel, i superar els diferents entrebancs disposats pel camí.

Després de Romero, que ha estat el més ràpid dels 80 participants que s’han inscrit en la prova, han quedat classificats per aquest ordre: Javier Guijarro, del club Guijarro Tot Esport; Pascual Canals, de l’Intense KP, i els germans Jordi i Xavier Simó, del Club Ciclista Terres de Lleida.

La resta del quadre de campions de la Lleida Down Town Internacional ha estat el seguent: Daniel Gascón, de la PC Colomina (infantils); Aaron Querol, del Començal (Cadets); Ferran Padilla, del Saracen (juniors); Manel Arasa, del 5 Seconds (Master 30); Ignacio Vallina (Multibike Lleida); Cristina Urgell, de la Colomina DH-Punt (junior femenino) i M. Olmo i I. Serano, del Catbike (tàndem).

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra; el representant territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Segura, els regidors Toni Postius i Paco Cerdà, i el president de la Penya Ciclista Colomina, Pep Roca, han fet el lliurament de guardons als primers classificats d’una prova que ha estat seguida per un nombrós públic, que ha seguit amb expectació la prova des de dalt del Turó de la Seu fins a la confluència del carrer Major i avinguda Blondel amb Cavallers.

La Lleida Down Town és una competició, inclosa en el calendari internacional de descensos urbans de la Unió Internacional de Ciclisme des de l’any 2012, situa Lleida com un referent internacional del mountain bike més extrem, juntament amb ciutats com Lisboa, Sao Pablo, Valparaíso i París, ciutats líders en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments.

Els participants han hagut de superar un circuit urbà d’uns dos quilòmetres. Sortia del Castell del Rei, per arribar al baluard de la Reina abans d’arribar a la plaça de la Sardana, les muralles, el Canyeret, les escales dels Jutjats, el carrer Companyia i el carrer Cavallers, per on es baixava a tota velocitat per arribar a l’avinguda Blondel, on hi havia situada l’arribada.

Amb aquest recorregut els organitzadors han volgut dissenyar un circuit replet d’obstacles per cercar l’espectacularitat com salts, mòduls de fusta o escales, entre altres. La modalitat urbana de mountain bike presenta com a al·licient la transformació dels carrers més emblemàtics de la ciutat creant un circuit urbà de bicicleta tot terreny.

La Penya Ciclista Colomina ha estat la principal entitat impulsora de la competició, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Lleida.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614