Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Uns 600 nens i nenes d’una trentena d’escoles participen en una nova edició del Miniatletisme a la pista de les Basses

Uns 600 nens i nenes d’una trentena d’escoles participen en una nova edició del Miniatletisme a la pista de les Basses

Organitzada pel Servei d’Esports de l’Ajuntament de Lleida la trobada ha servit per inaugurar el curs 2016-17 de les Escoles Esportives Municipals

25-10-2016

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de Lleida ha inaugurat el curs 2016/2017 de les Escoles Esportives Municipals amb una nova edició del Miniatletisme a la pista de les Basses d’Alpicat.

Han estat més de 600 els nens i nenes inscrits de 1r a 4t curs de Primària d’una trentena d’escoles de Lleida, que han participat en aquesta matinal esportiva, a la qual ha assistit la tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, que ha lliurat els diplomes als participants, i el regidor Paco Cerdà.

Al llarg del matí s’han programat diverses proves atlètiques: curses, salts i llançaments, semblants a les clàssiques de l’Atletisme adaptant-se, però, a les possibilitats físiques dels nens i nenes que hi participaran, tenint en compte que tots elles tenen una edat compresa entre els 6 i 10 anys.

En total, hi ha hagut 14 proves distribuïdes per tot l’espai de la pista municipal d’atletisme de les Basses d’Alpicat. Sis de les activitats han estat proves atlètiques distribuïdes pel tartan i els dos fossars, a més de les 2 proves de salts (alçada i perxa -una de les proves amb més èxit per la seva singularitat-) i proves organitzades per la Federació Catalana d’Esport Adaptat on s’han fet curses amb cadira de rodes i curses amb els ulls tapats i guia per conscienciar els nens de la pràctica esportiva per a discapacitats. A l’espai central de la pista s’han fet jocs i esports alternatius on s’han pogut donar a conèixer activitats poc conegudes o practicades.

Un total de 14 grups, distribuïts segons les diferents edats dels nens i nenes, que han anat canviant d’activitat cada 10 minuts, amb 2 minuts per fer canvis entre activitats, per participar en totes elles.

En totes les proves hi ha hagut un equip d’atletes del Club Lleida Unió Atlètica que han ensenyat als participants la tècnica bàsica de cada una de les proves. També s’ha habilitat una zona de psicomotricitat on han pogut jugar els més petits.

Servei d'Esports

Regidoria d’Esports i Activitat Física

Avinguda de Tortosa 2, Edifici Mercolleida, 1a planta 25005 Lleida
Tel. 973 700 607 / 973 700 614